Informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la faptul că primarii de Bucureşti şi Voluntari, soţii Gabriela Firea şi Florentin Pandele, şi-au însoţit copiii în clasă, în prima zi a anului şcolar, nu se confirmă, susţine Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov.

„În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii ilfoveni, s-a stabilit faptul că informaţiile apărute în spaţiul public nu se confirmă”, a comunicat oficial comisarul-şef Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov, conform Ziare.com.

Primarul general Gabriela Firea a publicat, în prima zi de şcoală, o serie de fotografii, pe pagina sa de Facebook, în care apare alături de soţul ei, Florentin Pandele, şi de cei doi copii, într-o sală de clasă.

Fotografiile publicate de Firea au stârnit un val de reacţii negative pe contul său de Facebook, mai mulţi părinţi criticând faptul că primarul general a încălcat un ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, prin care părinţilor li se interzice să intre în şcoală, alături de elevi, ca măsură de diminuare a efectelor provocate de pandemia de COVID-19.

În urma acestor reacţii negative, Gabriela Firea a şters de pe Facebook poza în care apărea, alături de familie, în sala de clasă.

Firea a recunoscut că a intrat în sala de clasă şi a explicat că a mers acolo, în dimineaţa din prima zi de şcoală, înainte ca ceilalţi elevi şi părinţi să vină la şcoală, astfel că nu a intrat în contact cu nimeni. Primarul general mai spunea că vizita matinală la şcoală s-a datorat şi faptului că, la câteva ore după, ar fi avut o programare la doctor cu copiii ei, motiv pentru care a preferat să vină la şcoală înaintea celorlalţi elevi şi părinţi.

Mai mult, Gabriela Firea mai spunea că „toţi părinţii şi copiii mici au acces (în şcoală – n.r.)”, lucru care a fost negat de reprezentanţii ISJ Ilfov.

333 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =