Caută
Close this search box.

IPJ Ilfov infirmă realitatea: Firea şi Pandele nu ar fi fost în clasa copiilor, la deschiderea anului şcolar

firea

Informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la faptul că primarii de Bucureşti şi Voluntari, soţii Gabriela Firea şi Florentin Pandele, şi-au însoţit copiii în clasă, în prima zi a anului şcolar, nu se confirmă, susţine Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov.

„În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii ilfoveni, s-a stabilit faptul că informaţiile apărute în spaţiul public nu se confirmă”, a comunicat oficial comisarul-şef Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov, conform Ziare.com.

Primarul general Gabriela Firea a publicat, în prima zi de şcoală, o serie de fotografii, pe pagina sa de Facebook, în care apare alături de soţul ei, Florentin Pandele, şi de cei doi copii, într-o sală de clasă.

Fotografiile publicate de Firea au stârnit un val de reacţii negative pe contul său de Facebook, mai mulţi părinţi criticând faptul că primarul general a încălcat un ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, prin care părinţilor li se interzice să intre în şcoală, alături de elevi, ca măsură de diminuare a efectelor provocate de pandemia de COVID-19.

În urma acestor reacţii negative, Gabriela Firea a şters de pe Facebook poza în care apărea, alături de familie, în sala de clasă.

Firea a recunoscut că a intrat în sala de clasă şi a explicat că a mers acolo, în dimineaţa din prima zi de şcoală, înainte ca ceilalţi elevi şi părinţi să vină la şcoală, astfel că nu a intrat în contact cu nimeni. Primarul general mai spunea că vizita matinală la şcoală s-a datorat şi faptului că, la câteva ore după, ar fi avut o programare la doctor cu copiii ei, motiv pentru care a preferat să vină la şcoală înaintea celorlalţi elevi şi părinţi.

Mai mult, Gabriela Firea mai spunea că „toţi părinţii şi copiii mici au acces (în şcoală – n.r.)”, lucru care a fost negat de reprezentanţii ISJ Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri