Joe Biden conduce în fața lui Donald Trump, în sondajele la nivel național, dar concurența este foarte strânsă în statele-cheie (cu populație mare), care pot înclina balanța, relevă un sondaj Reuters/Ipsos.

Cursa prezidențială din SUA este strânsă, potrivit sondajelor de opinie derulate de Reuters prin Ipsos. Acestea arată că democratul Joe Biden are doar un slab avantaj asupra președintelui Donald Trump în state extrem de importante: Florida, Carolina de Nord, Arizona, Pennsylvania, Wisconsin, Michigan, informează Biziday.

Reuters notează că aceste state sunt critice pentru a determina cine câștigă alegerile din 3 noiembrie, având în vedere dimensiunea populației. În fiecare dintre state, diferența dintre cei doi candidați a fost aproape sau în cadrul marjei de eroare a sondajului, ceea ce înseamnă că nici un candidat nu are un avantaj clar.

La nivel național, ultimele date l-au plasat pe Biden cu opt puncte procentuale peste Trump. Sondajul mai arată că 56% dintre alegători dezaprobă răspunsul lui Trump la pandemia de coronavirus.

Sondajul a fost efectuat în perioada 11-16 septembrie, având 637 de respondenți. Rezultatele au fost ponderate în conformitate cu cele mai recente statistici ale populației pentru vârstă, rasă, sex și nivel de educație, astfel încât eșantionul să reflecte mai bine demografia fiecărui stat.

143 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 9 =