Caută
Close this search box.

VIDEO Klaus Iohannis: Mai avem un pas pentru a finaliza valul schimbării: alegerile legislative

klaus iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a spus că România mai are un pas de făcut, pentru ca epoca PSD să se încheie definitiv, iar aceasta este doar o victorie de etapă

„Votul a reprezentat și un vot de blam la adresa minciunii, a dezinformării, stagnării și incompetenței PSD, care a pierdut inclusiv acolo unde mulți baroni PSD se credeau invincibili”, spus şeful statului.

Astfel, a explicat Iohannis, „pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv”, pentru că aceasta este „doar o victorie de etapă. Încurajez partidele democratice să continue dialogul. Mai avem un pas pentru a încheia acest val de schimbare”.

Şeful statului a atras atenţia că victoria „de la locale trebuie confirmate la parlamentare, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor. Doar atunci vom avea toate premisele pentru modernizarea României cu adevărat”.

Klaus Iohannis a vorbit apoi despre necesitatea modificării „legii pentru alegerea primarilor în două tururi”. „Îi felicit pe toți cei care au câștigat mandate, dar îi avertizez că nu vor avea o misiune ușoară, pentru că așteptările oamenilor sunt foarte mari”, a avertizat preşedintele.

Mai jos, transcriptul complet:

Felicit autoritățile implicate care au făcut posibil ca alegătorii să-și exprime opiniile
Procesul de vot s-a desfășurat fără probleme majore. Mulțumesc tuturor cetățenilor care au mers ieri la urne.

Am avut o prezență bună la vot, în condițiile în care ne aflăm într-o criză sanitară. Aceasta arată că societatea acționează cu maturitate și înțelepciune. În urma alegerilor, victoria aparține în primul rând democrației românești.

A fost și o victorie majoră a Dreptei. S-a conturat o nouă realitate politică, în care PNL și USR devin forțele schimbării în bine iar PSD trece în opoziție cu unul dintre cele mai slabe rezultate.

Este un val care a început la referendumul pentru justiție de anul trecut. Pentru PNL e un scor istoric. Votul de ieri arată că administrațiile liberale de succes sunt exemple pe care oamenii le doresc preluate.

Pentru USR – PLUS e de asemenea un scor foarte bun. Felicitări!

Votul de ieri a fost unul pentru seriozitate în viața politică și un semnal clar al cetățenilor pentru colaborarea și în viitor a formațiunilor de dreapta. Românii au votat pentru bunul simț, pentru respect față de cetățean, pentru democrație.

Administrația locală trebuie reconstruită pe o serie de piloni precum transparență, integritate, profesionalism. Românii au arătat că sunt din ce în ce mai implicați în viața comunităților.

Mă bucură foarte mult participarea în număr mare a tinerilor. Indiferent de culoarea politică, cei care au câștigat sunt obligați să livreze o administrație publică eficientă, performantă.

Votul a reprezentat și un vot de blam la adresa minciunii, a dezinformării, stagnării și incompetenței PSD, care a pierdut inclusiv acolo unde mulți baroni PSD se credeau invincibili.

Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Este doar o victorie de etapă. Încurajez partidele democratice să continue dialogul. Mai avem un pas pentru a încheia acest val de schimbare.

Victoria de la locale trebuie confirmate la parlamentare, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor. Doar atunci vom avea toate premisele pentru modernizarea României cu adevărat.

Aici se numără și modificarea legii pentru alegerea primarilor în două tururi. Îi felicit pe toți cei care au câștigat mandate dar îi avertizez că nu vor avea o misiune ușoară pentru că așteptările oamenilor sunt foarte mari.

Fac un apel către autoritățile locale să organizeze tranziția de putere cât mai rapid și fluent. Ne aflăm în plină criză sanitară și de implicarea tuturor factorilor depinde gestionarea acestei situații complicate.

(continuă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri