Caută
Close this search box.

La mulți ani, Adrian Porumboiu!

UNUL DIN CEI MAI VALOROSI CAVALERI AI FLUIERULUI pe care i-a avut România, fostul arbitru internațional FIFA, Adrian Porumboiu – care este și tatăl reputatului regizor și scenarist Corneliu Porumboiu -, împlinește azi 70 de ani. LA MULȚI ANI, PLINI DE SĂNĂTATE ȘI BUCURIE!

Adrian Porumboiu a fost din 1984 arbitru de fotbal în divizia A / Liga I. În anul 1986 a devenit arbitru internațional FIFA. Ca arbitru internațional a condus la centru numeroase meciuri de cupe europene – Cupa Campionilor Europeni / Champions League de astăzi, Cupa Cupelor / Europa League, precum și două partide din turneele finale ale campionatelor europene inter-țări.

Adrian Porumboiu a renunțat la arbitraj în 1997, iar din 1998 a condus Comisia de disciplină și judecată a arbitrilor din Federația Română de Fotbal. Începând cu 1999 a părăsit Comisia de disciplină, păstrându-și doar funcția de observator federal, unul dintre cei mai experimentați și competenți pe care i-a avut prima noastră scenă fotbalistică.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, „în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele remarcabile obținute atât în competițiile sportive interne, cât și pe plan internațional”, pentru „formarea tinerelor generații de arbitri” și promovarea „spiritului de fairplay.”

De asemenea, Adrian Porumboiu a pus pe picioare și a reconstruit fosta divizionară ”B” de până în 1990, Viitorul Vaslui, pe care a transformat-o într-o extrem de puternică prim-divizionară între anii 2002-2014, perioadă în care noua FC Vaslui a devenit vicecampioană a României (fiind oprită, din păcate, doar de jocuri de culise, în drumul său către titlul național) și a jucat în Europa Champions League!

Nu în ultimul rînd, ca investitor și om de afaceri, Adrian Porumboiu a contibuit substanțial la relansarea postdecembristă a agriculturii județului Vaslui și nu numai.

LA MULȚI ANI, SUCCES ȘI SPOR ÎN TOATE din partea MagnaNews!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri