Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat că intenţia PSD de a modifica rectificările bugetare, având ca principal scop majorarea pensiilor cu 40%, este un act criminal.

Florin Cîţu a subliniat că România se afla într-o perioadă dificilă, similară celei dinaintea crizei economice din 2010, iar o majorare a cheltuielilor ar putea arunca ţara în aer.

„Ceea ce fac ei într-o perioadă dificilă pentru România, într-o perioadă de criză economică globală, este ca un act de agresiune la stabilitatea economică a României, şi se folosesc de majoritatea din Parlament. Aceşti oameni vor răspunde pentru tot ceea ce fac şi sper să răspundă cât mai curând.

Am încredere că nu toţi oamenii din Parlamentul României vor să arunce România în aer. Sunt sigur că pe lângă PNL sunt şi alţii care vor vota împotriva acestor aberaţii.

Dar, dacă se întâmplă să treacă această lege, noi nu vom permite anul acesta să se ajungă să aruncăm România în aer. Nu suntem iresponsabili. (…) În 2008, aceeaşi majoritate toxică, socialistă, a propus o creştere exact în campania electorală a salariilor profesorilor cu 50%.

Premierul de atunci (Călin Popescu Tăriceanu – n.r.) a spus că nu se poate face acest lucru dar astăzi el susţine, s-a schimbat, este cu socialiştii. Ce a urmat ştim foarte bine: România a fost retrogradata, dobânzile au crescut, a fost inflaţie, am intrat în criză economică din care am ieşit în 2015.

Acelaşi lucru se întâmplă şi astăzi dacă îi lăsăm pe ei să meargă mai departe, cu acest program al lor de modificare a rectificărilor bugetare. Nu îi vom lăsa, nu vom arunca România în criză pentru că vrea PSD, Arsene şi restul găştii de infractori”, a declarat ministrul Finanţelor Publice.

Florin Cîţu a explicat că, în momentul în care se afla la guvernare, PSD a renunţat la majorarea pensiilor cu 40% după o întâlnire a prim-ministrului Viorica Dăncilă şi a ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, cu reprezentanţi ai FMI şi ai Băncii Mondiale.

„Astăzi, în Parlamentul României, aceiaşi oameni vor în continuare să distrugă România, deşi actualul Guvern a crescut pensiile, într-o perioadă dificilă, cu cea mai mare valoare – 177 lei. Când au fost la guvernare, socialiştii nu au reuşit acest lucru, astăzi vin şi vor să arunce tara în aer. Este un act clar împotriva României, a românilor, a securităţii economice.

Ei mint, sunt ipocriţi şi ceea ce fac este criminal. Fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, îi cerea în şedinţa de guvern fostului prim-ministru Viorica Dăncilă să dispună reanalizarea calendarului de implementare a legii 127/2019, legea care modifică punctul de pensii, pentru a respecta limita de deficit bugetar de 3% din PIB aferent perioadei 2020 – 2023. Această propunere venea după ce Dancila şi Teodorovici s-au întâlnit cu FMI şi Banca Mondială şi au acceptat sugestiile Băncii Mondiale”, a adăugat Florin Cîţu.

Anterior, într-un inerviu la RFI, ministrul a spus că aşteaptă ca instituţiile statului să acţioneze împotriva liderilor PSD.

„Încă aştept instituţiile statului să analizeze şi să-i ancheteze pentru subminarea economiei naţionale pe cei care au lăsat economia fără stocuri, înaintea unei crize de sănătate. Şi bineînţeles, poate o să ne uităm şi la aceste acţiuni, ceea ce fac astăzi în Parlament este vădit împotriva României”, a spus Citu.

Plenul Parlamentului se reuneşte marţi pentru dezbaterea proiectelor privind rectificarea bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe acest an, care includ amendamentul PSD referitor la creşterea punctului de pensie cu 40%.

520 Vizualizări

1 COMENTARIU

 1. Bai fascist drogat…,
  Cand PNL si-a asumat raspunderea pe bugetul pe 2020(prima oara cand bugetul a fost trecut fara dezbatere in ultimii 30 de ani), au afirmat ca banii pentru majorarea pensiilor si pentru majorarea salariilor celor din invatamant au fost alocati in buget.
  Daca banii au fost alocati in buget, de ce nu s-au facut majorarile prevazute de legi?
  Nu mai sunt?
  Atunci inseamna ca:
  1. Au fost deturnati, deci, FAPTA PENALA.
  2. Au fost furati, deci, FAPTA PENALA.
  3. Punctele 1 si 2 combinate, deci, FAPTA PENALA.

  Bani pentru firmele de partid ale PNL, aveti?
  AVETI.
  Bani pentru clientela politica a PNL, aveti?
  AVETI.
  Bani pentru primarii PNL si pentru primarii care au tradat PSD, aveti?
  AVETI.
  Bani pentru rachete si avioane de la fier vechi, aveti?
  AVETI.
  Bani pentru serviciile secrete si speciale, in special pentru STS, aveti?
  AVETI.
  Bani pentru colantarea masinilor de politie in culorile PNL, aveti?
  AVETI.
  Bani pentru banci, multinationale si corporatii, aveti?
  AVETI.
  ETC.
  De unde aveti banii astia?
  Nu cumva din cele peste 6 miliarde de lei furate de la copii in 8 luni?
  Nu cumva de la pensionarii jefuiti cu 4,7 miliarde de lei pe luna?
  Nu cumva de la cei din invatamat jefuiti si ei cu cateva miliarde de lei pe luna?
  Deci…, bani pentru copii, pensionari si cei din invatamant, ca de obicei, nu aveti.
  La puscarie cu voi, fascistilor…

  P.S.
  Care e prioritatea voastra, a fascistilor din PNL: sanatatea si bunastarea romanilor si, in special, a copiilor sau imbogatirea firmelor de partid ale PNL, sau imbogatirea clientelei de partid a PNL, sau reducerea deficitului bugetar al SUA prin cumpararea de rachete si avioane de la fier vechi din SUA, sau serviciile secrete si speciale sau alegerile ca sa puneti mana pe toata puterea, cu ajutorul STS si a celorlalte servicii secrete si speciale?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here