Caută
Close this search box.

LIVE VIDEO. Proteste în Piața Universității: Sute de manifestanți scandează ”LIBERTATE” și „JOS DICTATURA”!

Update ”Europarlamentarul Carmen Avram nu a participat la acest protest”,  potrivit unei informări trimisă către MagnaNews de către cabinetul său parlamentar.

Stirea initială:

Un miting la care participă, până la ora redactării acestor rânduri și după primele estimări, mai multe sute de manifestanți, se desfășoară chiar în aceste momente în Piața Universității din Capitală. Protestatarii se opun obligativității purtării măștii de protecție la școală. Ei strică „Libertate”, „Jos Dictatura”, „Copiii noștri nu-s cobaii voștri”. Manifestanții flutură steaguri ale României și intonează imnul național.

Conform unor martori, la momentul de vârf al mitingului, undeva în jurul orei 18:30, numărul manifestanților a depășit 2.500, ulterior acest număr scăzând.

„Pe 19 septembrie copiii noștri vor fi deja în cușcă și cu botniță. Aceasta NU este educație liberă. Este o reeducare forțată a tinerelor generații. Reeducare de tip comunist sau nazist. Copiii sunt dresați și condiționați ca animalele. Acesta este noul program ȘCOALA ALTFEL: ÎN CUȘCĂ ȘI CU BOTNIȚĂ! Practic se reînființează ȘCOLILE DE CORECȚIE, unde copiii sunt tratați ca delincvenți minori. Cum poți să înveți la materia ”Educație civică” despre drepturile și libertățile cetățenești când te afli într-o cușcă școlară? Cum poți să înveți la Istorie despre Revoluția Franceză sau Declarația de Independență a SUA, când ai masca de figură, ca sclavii pe plantație? Ce vor înțelege acești copii despre valorile libertății și dreptății, când ei vor fi îngrădiți îngrozitor, în timp ce le învață? CEREM ANULAREA RESTRICȚIILOR ABERANTE ȘI A EDUCAȚIEI ONLINE! Nu există studii sau probe științifice privind riscurile SarsCov2 asupra copiilor, nici privind transmiterea, nici privind efectele letale. Dimpotrivă, după 6 luni de așa zisă pandemie se constată că impactul Covid la copii este insignifiant”, spun organizatorii mitingului.

Regizorul Cristi Puiu si eurodeputata PSD Carmen Avram au fost prezenți, sâmbătă, la protestul din Piața Universității, potrivit Digi24.ro. Unii dintre manifestanți au venit la protest insoțiți de copii.

O altă manifestație anti-Guvern și anti-mască, având de asemenea multe sute de participanți – și cu numărul în continuă creștere – se desfășoară, tot în aceste momente, în Piața Victoriei, chiar în fața sediului Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri