Liviu Dragnea are mai multe hernii la coloană, la spătic. Afecţunea s-a agravat de când se află la puşcărie, când ataca statul de drept nu era problemă. Dragnea era programat la consult medical pe 30 iunie, afirmă avocatul condamnatului, Flavia Teodosiu.

După ce, pe 25 iunie, discuţia cu Anca Alexandrescu a fost făcută publică, Liviu Dragnea nu a mai fost dus la spital nici până în acest moment. În plus, fostul lider PSD a fost sancţionat administrativ şi disciplinar.

Deciziile comisiei din Penitenciarul Rahova au fost atacate de avocatul său. Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis, după acuzaţiile făcute de Flavia Teodosiu, că sistemul penitenciar asigură aplicarea regimului de detenţie şi de recuperare nediscriminatoriu., în mod unitar, informează News.ro.

ANP precizează că se asigură tratamentul recuperatoriu şi condiţii care garantează respectarea demnităţii umane.

”Înaintea convorbirii private pe care a avut-o în mediul online, domnul Dragnea a făcut o cerere către Departamentul Medical, în care solicita să fie programat la un consult la Spitalul de Ortopedie Foişor, deoarece durerile din zona lombară se agravaseră, coborau pe picior, simptom care semnala agravarea acestui diagnostic”, a afirmat avocatul fostului lider al PSD.

Dragnea a cerut să suporte el costurile care vor exista.

”Cererea a fost aprobată de către Departamentul Medical, programarea a fost stabilită, hârtiile au fost trimise ulterior la conducerea unităţii de detenţie pentru a organiza transportul la consult. Domnul Dragnea, însă, din păcate, nu a fost transportat la spital nici până astăzi, neprimind nici un fel de explicaţie în acest sens. Este important să menţionez că convorbirea online pe care a avut-o a fost făcută publică în 25 iunie, iar programarea la spital pentru consult fusese stabilită pentru 30 iunie. După ce convorbirea online pe care a avut-o a fost făcută publică, i s-a comunicat că nu va mai fi scos la muncă, fără însă a i se da vreo explicaţie în acest sens, situaţie care se menţine, din păcate, şi astăzi”, a mai afirmat Flavia Teodosiu.

Potrivit acesteia, după câteva zile de la publicarea discuţiei pe care Liviu Dragnea a avut-o cu fosta sa consilieră, Anca Alexandrescu, i s-a comunicat că este cercetat.

”Explicaţiile au venit după câteva zile, când i s-a comunicat că penitenciarul s-a autosesizat cu privire la publicarea convorbirii cu Anca Alexandrescu şi că a fost declanşată o anchetă pentru a stabili dacă a fost sau nu încălcat regulamentul.

Domnul Dragnea a fost anchetat disciplinar, fiind adoptată o decizie a Comisiei de disciplină în acest sens, prin care a fost sancţionat cu suspendarea dreptului de a primi şi de a cumpăra bunuri pentru o perioadă de o lună.

În paralel însă, în aceeaşi perioadă, i s-a aplicat şi o măsură administrativă, respectiv cea a retragerii de la muncă, din păcate însă pentru o perioadă nedeterminată, aspect care, din punctul meu de vedere, este complet nelegal”, a adăugat avocata lui Dragnea.

Aceasta afirmă că sancţiunea a fost decisă în baza unei decizii a ANP care ”nu are putere de lege şi care adaugă la lege în mod nepermis şi care prevede că nu pot fi folosiţi la muncă deţinuţii care sunt sancţionaţi disciplinar”.

”La ora actuală, sancţiunea stabilită de Comisia de disiplină a fost redusă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi şi judecătorul de suraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova, în urma plângerii pe care am promovat-o. A fost admisă în parte, s-a redus la jumătate această sancţiune disciplinară, însă penitenciarul a înţeles să conteste la instanţă”, a adăugat Flavia Teodosiu.

Potrivit acesteia, sunt două litigii pe rolul instanţei, nedefinitive.

În iunie, Anca Alexandrescu a făcut publică o discuţie online pe care a avut-o cu Liviu Dragnea. ANP a comunicat atunci că Alexandrescu a avut aprobare, pentru o discuţie privată, nu prentru realizarea unui interviu.

226 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 3 =