Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, la o întâlnire a liderilor PPE, că PNL conduce în sondajele de opinie cu „9-10 procente în fata socialiştilor”.

„Noi avem în acest sfârşit de an, în 27 septembrie, alegeri locale generale şi pe data de 6 decembrie am convocat alegeri parlamentare. Obiectivul nostru este să câştigăm şi alegerile locale şi alegerile parlamentare. În momentul de faţă, sondajele ne indică, chiar şi sondajele făcute de socialişti – sondajele mincinoase – pe primul loc la o distanţă, în sondajele lor, de cel puţin 6 procente, în realitate suntem în momentul de faţă cu un avans de 9-10 procente în fata socialiştilor”, a spus Orban la reuniunea preşedinţiei Grupului PPE, „Solidari pentru redresarea Europei”.

Un sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, în perioada 6 – 26 august, arată că PSD a ajuns la 20,8%, cel mai mic procent în intenţiile de vot, din ultimele şapte luni.

Pentru PSD este cel mai slab scor din ultimele opt luni. Doar în ianuarie a mai înregistrat partidul condus de Marcel Ciolacu un procentaj mai slab (20,6%), în rest având între 23 şi 25 de procente.

PNL rămâne pe primul loc, cu 33,6% din intenţiile de vot la parlamentare. Pe locul 3 în ierarhia politică este Alianţa USR – USR, cu 18,3% din opţiuni – o uşoară creştere faţă de luna iulie, când Alianţa avea 17,2%.

Pro România creşte în această lună, ajungând la 10,6%, după ce în iulie partidul lui Victor Ponta cobora la 9,7%. UDMR staţionează deasupra pragului electoral cu 5,7%, după ce în iunie era creditata cu doar 3,4%, iar în iulie înregistra o revenire (5,6%).

PMP rămâne sub limita care i-ar permite să intre în Parlament (4,1%), iar ALDE scade şi mai mult în sondaje, fiind creditată cu doar 2,4% din intenţiile de vot. Pentru formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu este cel mai slab scor, reprezentând mai puţin de o treime din procentajul pe care îl avea în urmă cu exact un an (7,4% în august 2019).

123 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =