Amendă de 100.000 de lei pentru Rafinăria Petrotel Lukoil, din Ploieşti, dată de Comisarii Gărzii de Mediu Prahova, pe motiv că aceasta a poluat aerul, în timpul trecerii gazelor de la o instalaţie veche, la una nouă.

Timp de o jumătate de oră, nivelul de hidrogen sulfurat, în unele zone din oraşul Ploieşti, a fost de aproape 15 ori mai mare decât limita maximă admisibilă.

Verificările Gărzii de Mediu Prahova au fost făcute după ce Prefectura Prahova a cerut public acestei instituţii să stabilească sursa poluării şi a mirosului puternic, din cauza căruia numeroşi localnici din Ploieşti au sesizat autorităţile, reclamând poluarea masivă a aerului, informează News.ro.

Garda de Mediu Prahova a transmis Prefecturii că, după ce a verificat toate staţiile de monitorizare a emisiilor ce aparţin rafinăriilor din Ploieşti, a constatat că, la staţia de monitorizare din zona cartierului Mihai Bravu, ce aparţine Petrotel Lukoil, indicatorul H2S-hidrogen sulfurat a fost depăşit miercuri dimineaţă, între orele 06.30 şi 07.00.

Conform concluziilor Gărzii de Mediu, nivelul hidrogenului sulfurat eliberat în aer a fost de aproape 15 ori mai mare decât valoarea maximă admisă.

„În urma controlului din data de 02.09.2020, s-au constatat următoarele: Societatea are în derulare proiectul «Construire complex recuperare sulf RS3» şi, la data de 02.09.2020, s-a început trecerea gazelor de la instalaţia DGRS (Desulfurare Gaze şi Recuperare Sulf) de pe vechiul coş pe cel nou, conform programului investiţional.

În timpul operaţiei, pe o perioadă de aproximativ 30 de minute, gazele au fost dirijate spre faclă. Din cauza condiţiilor de dispersie, valoarea înregistrată a indicatorului H2S a fost de 218,04 ug/mc, faţă de valoarea limită admisă de 15ug/mc” se arată în răspunsul Gărzii de Mediu, la solicitarea Prefecturii Prahova.

În urma acestor constatări, rafinăria a fost amendată cu 100.000 de lei.

160 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =