Peste 650 de sesizări au fost înregistrate de la începutul campaniei electorale, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

„De la începutul campaniei electorale, au fost înregistrate 669 de sesizări privind evenimente electorale, dintre care 80 nu s-au confirmat, iar 268 sunt în curs de cercetare.

Cele mai multe sesizări au fost despre distrugere, deteriorarea sau murdărirea afişelor electorale ori a anunţurilor de propagandă electorală, nerespectarea prevederilor legale referitoare la tipurile de materiale de propagandă electorală care pot fi utilizate pe tipul campaniei electorale, nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară dispuse în context electoral şi nerespectarea hotărârilor Birourilor electorale sau ale Autorităţii Electorale Permanente”, a declarat Monica Dajbog, la sediul MAI.

În urma verificărilor efectuate până în prezent au fost constatate 386 de contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 92.000 de lei.

„Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în context electoral, de la debutul campaniei electorale au fost constatate 25 de contravenţii, fiind sancţionate cu amendă sau avertisment 36 de persoane”.

193 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here