Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu, un agramat. Anunţă că PSD nu va depune moţiune de cenzură, „decât va fi un circ mediatic”

marcel ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că PSD nu va continua cu moţiunea de cenzură, cât timp UDMR , PMP şi USR vor continua să susţină actualul guvern.

„Dacă formaţiunile care susţin acest guvern nu se hotărăsc, nu are rost să o introducem, pentru că ea nu va trece. Decât va fi un circ mediatic. PSD-ul suntem acum o minoritate în Parlament”, a declarat Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a declarat că decizia Curţii Constituţionale, conform căreia nu există conflict juridic între Guvern şi Parlament în privinţa moţiunii de cenzură, nu este una „nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie că ei au considerat că nu e conflict, ca să nu se pronunţe pe fond”.

„Nouă nu ne e frică, dacă PSD-ul vrea să continue procedura, s-o continue, îi aşteptăm. Până una-alta, le readuc aminte că nici măcar n-au fost în stare să asigure cvorumul”, a afirmat Orban.

Orban a afirmat, răspunzând unei întrebări, că membrii Curţii Constituţionale nu au respins sesizarea Guvernului, ci au considerat că nu e conflict juridic, pentru a nu se pronunţă pe fond.

„Hai să nu ne facem că nu înţelegem despre ce e vorba”, a declarat el.

Întrebat dacă în opinia PNL se poate reluat votul pe moţiune, Orban a spus: „Punctul nostru de vedere l-am exprimat de atunci, din punctul nostru de vedere este neconstituţional să depui moţiune de cenzură în vacanţă parlamentară.

Ca să nu mai spun, într-o sesiune extraordinară depui moţiune, în altă sesiune extraordinară vrei să dezbaţi moţiunea, iar acum ar fi culmea să se mai… Nouă nu ne e frică, dacă PSD-ul vrea să continue procedura, s-o continue, îi aşteptăm. Până una-alta, le readuc aminte că nici măcar n-au fost în stare să asigure cvorumul”.

Orban a menţionat că aşteaptă o comunicare oficială a CCR privind decizia luată.

„Din informaţiile care au răzbătut de la Curtea Constituţională, ei consideră că nu există conflict juridic, adică nu s-au pronunţat pe fond. (…) Nu este o decizie nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie ca ei au considerat că nu e conflict ca să nu se pronunţe pe fond”, a susţinut premierul.

Curtea Constituţională a decis că nu există conflict juridic Guvern – Parlament pe tema moţiunii de cenzură iniţiată de PSD în sesiunea extraordinară, dar care nu a fost dezbătută, din lipsă de cvorum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri