Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu visează colorat. Am câștigat localele, vom câştiga și parlamentarele!

Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu s-a plâns că președintele Iohannis nu ține cont de rigorile democrației, când atacă PSD, și a anunțat că PSD va câștigă alegerile parlamentare.

„Nu înțeleg obsesia președintelui de a nu recunoaște o necesitate democratică. Trebuie să existe putere și opoziție. (…) Au încercat orice este posibil să distrugă acest partid, președintele nu realizează că trebuie și opoziție și putere într-un stat democratic. Am câștigat alegerile locale, avem puterea să ne unim și să câștigăm și alegerile parlamentare”, a declarat Ciolacu, la România TV.

El a adăugat că de marți PSD intră în campanie electorală pentru alegerile parlamentare.

„De mâine ne mobilizăm pentru alegerile generale. Obiectivul nostru este a fim primul partid din România, după care intrăm în rigorile constituționale, nu știu dacă președintele le va respectă”, a spus Ciolacu, sugerând că PSD vrea să preia postul de premier.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că este nevoie de o nouă majoritate parlamentară care să impună rapid reforme legislative, indicând alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Dragi români, mai avem un pas pentru a încheia acest val de schimbare. Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor să mai producă daune ireparabile, doar în acel moment vom avea toate premisele care să permită României să se modernizeze cu adevărat.

Avem nevoie de o nouă majoritate credibilă, care să impună rapid reformele legislative atât de așteptate și de necesare. Printre acestea se numără și modificarea legii care să asigure din nou alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Este un pas esențial pentru a garanta în perspectiva alegerilor din următorul ciclu electoral o mai mare legitimitate celor care vor administra orașele și comunele timp de patru ani”, a spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri