Caută
Close this search box.

Marea Siberiană de Est, floare la ureche pentru bombardierele strategice americane

Forțele aeriene ale SUA au efectuat un zbor de antrenament, cu trei bombardiere strategice B-1 Lancer, peste Marea Siberiană de Est, la nord de extremul orient rus, ca parte a unei serii de manevre militare despre care armata americană a declarat vineri că sunt menite să demonstreze capacitatea Statelor Unite de a-şi susține aliații.

Cum probabil era de aşteptat, Rusia a reacţionat la demonstraţia de forţă a US Air Force, iar un oficial militar rus de rang înalt a catalogat zborul celor trei bombardiere americane peste Marea Siberiană de Est drept „ostil și provocator”.

Zborul celor trei bombardiere B-1 Lancer, aparţinând bazei forţelor aeriene americane din Dyess, Texas, a efectuat joi o misiune similar cu cea efectuată în urmă cu o săptămână de care trei bombardiere B-52 peste spațiul aerian ucrainean, în apropiere de flancul sud-vestic al Rusiei.

Comandamentul European al Statelor Unite (EUCOM) a declarat că, în urma zborului din Texas către Marea Siberiană de Est, bombardierele B-1 Lăncer au aterizat la o bază aeriană americană din Alaska.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri