Matteo Salvini, liderul partidului italian de extremă dreapta Liga, a fost atacat miercuri, în Toscana, de o tânără femeie de culoare: i-a smuls un nasture de la cămaşă şi rozariul pe care îl purta la gât, anunţă mass-media locale, preluate de AFP.

Potrivit prefecturii poliţiei din Pontassieve, unde Matteo Salvini se afla în cadrul campaniei electorale pentru alegerile regionale din 20 şi 21 septembrie, gestul tinerei nu ar fi fost unul premeditat, informează agenţia Ansa, citată de Agerpres.

Când se întorcea de la muncă, ea s-a pomenit în mijlocul unui grup de susţinători ai lui Salvini şi ar fi profitat de aceasta pentru a-l împinge, potrivit sursei citate, care informează despre „starea psihologică alterată” a tinerei.

Salvini, al cărui partid se opune puternic imigranţilor, a fost împins de tânăra originară din Congo înainte ca serviciul de pază şi poliţia să intervină.

„Fiecare poate avea păreri politice, de fotbal sau religioase diferite, însă violenţă – nu”, a reacţionat Matteo Salvini.

115 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =