Caută
Close this search box.

Mirel Rădoi vrea să folosească la Naţională cel mai dificil sistem de joc

mirel rădoi

Mirel Rădoi intenționează să folosească un sistem 3-5-1-1, la primul său meci ca selecționer al României. Acesta este cel mai greu sistem de joc actual din fotbal.

Sistemul 3-5-2/5-3-2 presupune ca, pe faza de atac, echipa să joace cu un fundaş central de marcaj şi doi fundaşi laterali, să aglomereze la mijloc, cu două extreme rapide, capabile ca pe faza de apărare să devină fundaşi de bandă, iar fundaşi de bandă de pe faza de atac să devină stoperi şi ei. Practic, toată echipa este într-o continuă tranziţie, care presupune să ai jucători foarte inteligenţi şi, simultan, extrem de rapizi şi versatili.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care Dennis Man, jucător de bandă dreaptă, care nu face faza defensivă, nu a fost convocat pentru întâlnirile cu Irlanda de Nord (4 septembrie, București) si Austria (7 septembrie, Klagenfurt), spune SpotMedia.

„Dennis Man nu că nu este pregătit pentru naționala mare, am lucrat cu el, e un jucător care s-a devotat naționalei de tineret. Eu cred că, în acest moment, planul de joc pe care-l avem.. din nou, va trebui să explic fără să-mi exprim toate gândurile. Pentru prima partidă, ne gândim la un sistem de joc în care extremele sau mijlocașii laterali nu intră în calcul”, a transmis Mirel Rădoi, la conferința de presă, potrivit Digi Sport.

În sistemul de joc 3-5-1-1, naționala României ar putea arăta astfel:

Tătărușanu – Nedelcearu, Chiricheș, Toșca – Hanca, Deac, Cicâldău, Stanciu, Bancu – Ianis Hagi – Pușcaș.

Cum se observă, apare mijlocaşul central ofenssiv Ianis Hagi, lucru care pe acesta îl avantajează foarte mult şi îi dă libertate în joc. Mai ales că îl are în spate pe Cicâldău, cu care a jucat astfel de U21. Cele două extreme care vor deveni fundaşi de bandă pe faza defensivă vor fi probabil Deac şi Bancu, care vor alerga enorm, ca pistoanele, faţă-spate, iar Sergiu Hanca, Alex Cicâldău şi Nicolae Stanciu vor acoperi cu precădere mijlocul terenului. Este un plan foarte riscant, pentru că Naţionala nu a mai jucat de foarte mult timp astfel.

Pe 4 și 7 septembrie, naționala României va întâlni Irlanda de Nord, la București, pe Arena Națională, și Austria, la Klagenfurt, în primele două jocuri din noua ediție a Ligii Națiunilor. Ambele jocuri, cu începere de la ora 21:45, vor fi transmise în direct, la PRO TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri