Caută
Close this search box.

Monica Anisie discută cu reprezentanții elevilor și părinților ultimele detalii ale începutului de an școlar

monica anisie

La Ministerul Educației. Monica Anisie discută cu reprezentanții elevilor și părinților ultimele detalii privind începutul de an școlar. Astăzi, unitățile de învăţământ trebuie să decidă după anume în ce scenariu vor funcţiona.

La întâlnirea de la Ministerul Educaței participă și vicepremierul Raluca Turcan, reprezentanți ai părinților și ai elevilor.

În aproximativ o săptâmână ar trebui să înceapă anul şcolar 2020 – 2021, iar elevii, profesorii, dar şi părinţii aşteaptă veşti despre cum se vor desfăşura cursurile în noul an şcolar. Autorităţile au anunţat că în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus, la 7 septembrie vor fi stabilite scenariile în funcţie de care se redeschid şcolile, informeayă Realitatea.net.

Anisie a explicat anterior că recomandarea ministerului este ca școlile să nu organizeze festivități de deschidere, iar învățătorii și diriginții să discute cu părinții în aceste zile despre condițiile în care se vor desfășura cursurile începând cu data de 14 septembrie. Ministrul a mai precizat că, joi, este așteptată decizia Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență privind scenariile în care vor funcționa unitățile de învățământ din Capitală.

”Am recomandat inspectorilor școlari generali în discuțiile pe care le au cu directorii unităților de învățământ să nu organizeze aceste festivități de început de an, iar dacă acolo unde avem copii care vin pentru prima dată în spațiul unității de învățământ, se dorește să existe în curtea școlii un eveniment prin care sunt primiți elevii, acest lucru să se realizeze cu măsuri sporite de siguranță, în așa fel încât să nu îi expunem pe elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri