Caută
Close this search box.

Mutarea secretă pregătită de Ciolacu

psd

Nu vă imaginați cine ar putea fi asul din mâneca celor de la PSD, înainte de alegerile parlamentare.

Conform unor surse politice, citate de Adevărul, PSD va refuza să se alieze cu ALDE, PPUSL sau Pro România la alegerile parlamentare din decembrie.

Cu toate acestea, Călin Popescu Tăriceanu s-ar afla în discuții avansate cu Marcel Ciolacu, în timp ce Dan Voiculescu, patronul Antena 3, ar dori mai multe locuri eligibile.

Călin Popescu Tăriceanu ar putea candida pentru PSD la alegerile parlamentare

PSD își dorește să meargă singur la alegerile din 6 decembrie, considerând că celelalte partide sunt prea mici pentru a fi un partener viabil într-o ipotetică alianță.

Acest lucru va fi anunțat oficial marți, 15 septembrie, când e programată ședința Consiliului Politic Național (CPN), fost CEX al partidului.

Cu toate acestea, pe listele PSD vor candida politicieni de la alte partide, precum Călin Popescu Tăriceanu.

„Vor fi patriu-cinci de la ALDE, în frunte cu Călin Popescu Tăriceanu. Problema e PPUSL, unde negocierile sunt extrem de dure. Dan Voiculescu foloseşte Antena 3 ca să ia pielea de pe Ciolacu, ca de fiecare dată. PPUSL numără acum 9 parlamentari, toţi transferaţi de la alte partide, dar Voiculescu vrea şi mai multe locuri pentru partidul său”, anunță Adevărul care citează surse din interiorul partidului social-democrat.

Călin Popescu Tăriceanu ar urma să primească un loc eligibil din partea PSD București, mai ales dacă Tăriceanu o va ajuta pe Firea să câștige alegerile din această toamnă.

Tensiunile dintre Victor Ponta și PSD își vor spune și ele cuvântul, astfel că PSD va refuza o alianță cu Pro România, deși partidul condus de Ponta are peste 10% în sondaje și ar conta enorm în ecuația alegerilor parlamentare.

Adevărul susține că Dan Voiculescu ar dori să transforme PPUSL în formațiune politică parlamentară, astfel că ar promite sprijin PSD pentru a primi, în schimb, acest privilegiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri