Caută
Close this search box.

Neculai Onțanu, despre Piața Obor și produsele românești: speculanții cărora le-am stricat afacerile mi-au făcut dosare penale

Neculai Onțanu, candidat la Primăria sectorului 2, a vorbit despre importanța de a putea cumpăra produse românești.

Piețele trebuie să redevină locul cel mai la îndemână, mai sigur, mai natural și mai ieftin pentru asigurarea hranei locuitorilor Sectorului 2”, afirmă Neculai Onțanu, într-o postare pe facebook.

În același context, Onțanu a vorbit despre speculanții care au reușit să controleze Piața Obor.

Eu construisem această piață (n.r. Piața Obor) cu câțiva ani în urmă. Este cea mai mare și modernă piață agro-alimentară din România. Nu mi-a fost ușor să duc la îndeplinire acest proiect important pentru că mai mulți speculanți care controlau atunci piața și cărora le-am stricat afacerile, mi-au făcut multe dosare penale. Am câștigat toate acele încercări de a împiedica realizarea acestei piețe în care urma să fie instituit comerțul modern și legal dar am câștigat și pentru faptul că făceam totul legal și procurorii sunt oameni cu discernământ”, a mai scris Neculai Onțanu.

Un număr de 16 candidați s-au înscris în cursa pentru primăria sectorului 2.

Dan Cristian Popescu, actual viceprimar, ales pe listele PNL (PSD);

Radu Mihaiu, IT-ist (PNL – USR PLUS);

Neculai Onțanu, fost primar în Sectorul 2 (Alianța ADER PPU-SL);

Marian Cătălin Militaru, jurist (PMP);

Ramona Ioana Mezei, jurnalist (ALDE);

Marius Cosmescu, administrator (Partidul Alianța pentru Educație și Reformă);

Cătălin Bogdan Faust, psiholog (Partidul României Europene);

Cătălin Iordache, jurist (Partidul RE:START România);

Florin Manea, inginer (Alianța Pro București 2020);

Mihai Datcu, șofer (Partidul Oamenilor Credincioși);

Petre Spîrleanu, ofițer în rezervă (PRM);

Corina Pînzaru, inginer (Mișcarea Patrioților Români);

Constantin Gabriel Ureche, antrenor (PER);

Niculae Pupăză, jurist (Partidul Social Democrat Independent);

Daniel Scurtu, economist (Partidul Forța Identității Naționale);

Ana-Maria Mihai, stomatolog (Alianța pentru Unirea Românilor).

Textul intergal al postării:

Piețele trebuie să redevină locul cel mai la îndemână, mai sigur, mai natural și mai ieftin pentru asigurarea hranei locuitorilor Sectorului 2.

Am fost și azi în Piața Obor. Am dorit să cumpăr câteva produse proaspete și românești. Era mare aglomerație. Vin aici să se aprovizioneze și oameni din alte sectoare. Am cumpărat roșii, castraveți, ardei capia care, copți, sunt foarte gustoși. Eu pun ardei capia copți și în salata de vară, alături de roșii și castraveți. În sufletul meu mă încerca și un sentiment ascuns de mândrie personală.

Eu construisem această piață cu câțiva ani în urmă. Este cea mai mare și modernă piață agro-alimentară din România. Nu mi-a fost ușor să duc la îndeplinire acest proiect important pentru că mai mulți speculanți care controlau atunci piața și cărora le-am stricat afacerile, mi-au făcut multe dosare penale.

Am câștigat toate acele încercări de a împiedica realizarea acestei piețe în care urma să fie instituit comerțul modern și legal dar am câștigat și pentru faptul că făceam totul legal și procurorii sunt oameni cu discernământ. Piața este apreciată de foarte multă lume. Am văzut astăzi că mai sunt lucruri de îndreptat atât în beneficiul cumpărătorilor cât și al producătorilor. Problema este tocmai managementul și coordonarea pieței care, în ultimii 4 ani au cam slăbit. In fiecare zi constat că cei care sunt azi la conducerea Primăriei și care nu au făcut nimic 4 ani vor să candideze la funcția de Primar. Așa cum n-au făcut nimic 4 ani, nu vor face nimic nici în următorii 4 ani. Eu cred că nu se merită pentru că ar fi 8 ani pierduți din viața noastră. Ce trebuie făcut ? Bine, oamenii mi-au relatat și multe alte lucruri care nu merg în sectorul nostru.

În primul rând, eu spun că cetățenii Sectorului 2 trebuie să aibă acces la produse agro-alimentare proaspete și ieftine, direct de la cei care le produc. Am încheiat deja acum câteva zile un Acord cu Alianța Națională a Agricultorilor din România pentru ca locuitorii Sectorului 2 să aibă cele mai proaspete, mai naturale și mai ieftine produse. Am programat, de altfel, să realizăm în fiecare cartier al Sectorului 2 piețe mobile eco unde să putem cumpăra produse eco, naturale, la prețuri accesibile. Proiectul va cuprinde, de asemenea, implementarea unui sistem modern de colectare a deșeurilor menajere din piețele Sectorului 2 și un sistem modern de curățenie a spațiilor și tarabelor din piețele Sectorului 2 pentru asigurarea unui securități sanitare atât a produselor comercializate, precum și a cetățenilor care cumpără din piață. Piețele trebuie să redevină locul cel mai la îndemână, mai sigur, mai natural și mai ieftin pentru asigurarea hranei locuitorilor Sectorului 2. ” – a scris Neculai Onțanu pe pagina sa de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri