Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Jurnalul de Seară de la Digi24 că oprirea testării vaccinului AstraZeneca este o procedură normală și că „întotdeauna se întâmplă acest lucru” în faza 3 de testare a vaccinurilor.

Tătaru spune că procedura continuă și că România va primi un număr de doze din vaccinurile achiziționate de Comisia Europeană.

E la una dintre firmele cu care Comisia Europeană are contracte. Într-adevăr, este într-un studiu de fază 3. Fază 3 înseamnă și pacienți sau subiecți cu comorbidăți și atunci orice incident oprește acel studiu, iar o echipă independentă evaluează acel pacient.

Asta este procedura, întotdeauna se întâmplă acest lucru. Rămâne ca cele 300 de milioane de doze achiziționate de CE, cu un posibil plus de 100 de milioane să vină în decembrie, o primă tranșă de 30 de milioane, iar în primul trimestru al anului viitor să putem beneficia de ele. (…)

Procesul merge mai departe, sunt cinci firme cu care Comisia Europeană are în acest moment discuții și contracte.

Se preconiza ca în decembrie să vină prima tranșă iar în ianuarie să putem face primele vaccinuri. Tranșa care trebuia să vină pentru România era de 1.290.000 de doze. Dar, în măsura în care acest vaccin va fi sigur vom ști și noi și îl vom găsi și pe piața europeană”, a declarat Nelu Tătaru în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here