Ministrul Nelu Tătaru îi asigură pe români că vaccinul anti-gripal va fi disponibil pe piață începând cu 1 octombrie.

Românii sunt sfătuiți să se vaccineze anti-gripal în contextul în care lumea e afectată în paralel de pandemia de Covid-19.

O epidemie de gripă, combinată cu cea de Covid-19, ar putea pune la pământ sistemul medical românesc, astfel că este recomandat ca toți cei vulnerabili să se vaccineze.

Nelu Tătaru a anunțat că vaccinul anti-gripal va fi disponibil în 1 octombrie 2020

În același timp, Tătaru a explicat de ce doar 15 județe din România au primit măști gratuite pentru categoriile defavorizate, în condițiile în care acest lucru trebuia să se întâmple deja.

Au fost contestații peste contestații, dacă nu vor distribui măștile pentru anumiți copii vom rezilia contractul. Dacă în 3 septembrie nu avem livrată toată cantitatea vom rezilia contractul. Vom trece la următoarea firmă din cele 11 care stau la rând.

S-a livrat în plus pentru Botoșani, Harghita și Covasna și în 15 județe până acum. Până în 3 septembrie vom avea livrate măștile peste tot, în mod normal”, a explicat ministrul.

Nelu Tătaru a anunțat și când vor fi achiziționate dozele necesare de vaccin anti-gripal pentru acest sezon rece, în România. „Pe 9 septembrie achiziționăm vaccinul pentru gripă, în octombrie ar trebui să se vaccineze persoanele cu risc. E o prioritate legea vaccinării, însă sunt discuții aprinse în Parlament. Într-o primă etapă vor fi vaccinate grupele extreme. Personal didactic, doctorii”, a completat Tătaru, la Digi 24.

Atenția tuturor e îndreptată spre noul coronavirus, însă gripa clasică face la rândul ei victime. Doar în sezonul gripal 2019-2020, 73 de persoane au decedat după ce s-au infectat cu acest virus.

Din fericire, spre deosebire de SARS-CoV-2, pentru gripă există un vaccin care este, de obicei, disponibil în luna octombrie-noiembrie. Persoanele vulnerabile și predispuse la răceli sunt rugate să se vaccineze pentru a nu-și asuma niciun risc în sezonul rece. De reținut că vaccinarea nu îi scapă de orice tip de virus sau răceală, însă scade considerabil șansele ca acea persoană să se infecteze cu virusul gripal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.