Caută
Close this search box.

Nicușor Dan, amenințări la scenă deschisă înainte de alegeri: Firea la puşcărie!

nicuşor dan

Nicușor Dan a susținut duminică o conferință de presă în cadrul căruia a lansat amenințări fulger către contracandidatul Gabriela Firea, cu doar o săptămână înaintea alegerilor locale din acest an. Nicușor Dan nu s-a ferit din a spune că, în prezent, în municipalitatea bucureșteană există o caracatiță infecțională.

Nicușor Dan a lansat un atac fără precedent la adresa primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Acesta a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că bucureștenii au de ales între „Firea la Primărie” sau „Firea la puşcărie”.

Mai mult decât atât, în cadrul aceleiași conferințe de presă, candidatul susținut de către PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei susține că, în prezent, în municipalitatea bucureșteană există o caracatiță infracțională.

„În aceste alegeri avem de ales între Firea la Primărie sau Firea la puşcărie şi cer votul bucureştenilor şi pentru a rezolva problemele lor care ţin de trafic, de poluare, de căldură şi apă caldă, de şcoli, de spitale, de consolidarea clădirilor cu risc seismic, dar şi pentru ca această caracatiţă infracţională să meargă acolo unde îi este locul.

Atrag atenţia bucureştenilor, celor care vor să scape de această caracatiţă infracţională, că avem alegeri într-un singur tur şi orice vot care nu se duce la singurul candidat care poate să învingă această caracatiţă se duce implicit spre administraţia PSD – Firea care a ruinat oraşul”, a declarat Nicuşor Dan.

Un document important a fost prezentat

Nicușor Dan a prezentat, în cadrul conferinței de presă, un document ce reprezintă un acord care ar fi fost semnat de către primarul Capitalei cu familia Constanda având în vedere obligațiile de plată pe care municipalitatea le are față de aceasta.

„Cer Primăriei Capitalei să confirme că acest act este acordul pe care l-a semnat cu familia Constanda”, a spus Dan. Potrivit actului prezentat, a afirmat el, Primăria s-ar fi angajat să plătească 18 milioane de euro în prima jumătate a anului 2020 şi să dea familiei un teren de 7.000 de metri pătraţi pentru stingerea a 30 de milioane de euro din datoria municipalităţii către familia Constanda. „Din datoria rămasă, (…) 40% va fi plătită până la sfârşitul anului 2020”, a spus Nicuşor Dan.

Dacă ne luăm după spusele lui Nicușor Dan, municipalitatea nu are voie să vândă un teren din proprietate fără să facă o licitație publică. Mai mult decât atât, primarul general nu are voie să se oblige la plăți pe care nu i le-a acordat Consiliul General prin bugete aprobate.

Mai există un acord similar

„Dacă adunăm aceste sume, ajungem la suma de 58 de milioane de euro, sumă pe care primarul general, în numele Municipiului Bucureşti, se obligă să o plătească unei familii şi unui cetăţean”, a declarat el, precizând că bugetul aprobat pentru despăgubiri este de 32 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri