Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan promite că, din Primăria Bucureşti, unii vor ajunge la închisoare

nicuşor dan

Primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că, în termen de o săptămână de la învestire, intenționează să prezinte situația financiară a Primăriei, iar în decurs de câteva luni va fi realizat un audit.

Totodată, întrebat la B1Tv dacă apreciază că ar putea există persoane din rândul administrației precedente care să ajungă la închisoare, Nicușor Dan a replicat: „Aș paria pe asta, da”.

„În orice caz, foarte repede o să aflați situația financiară a primăriei. Primăria Generală, care trebuie să dea o subvenție și pe care nu a dat-o și lipsesc 800 de milioane de lei – toată această situație financiară a primăriei și a instituțiilor din subordine o să o aveți într-o săptămâna, pentru că și eu vreau să o am într-o săptămâna, că să nu intrăm în incapacitate de plata”, a spus el.

Nicușor Dan a menționat că va fi realizat și un audit de către o companie specializată, în urmă unui vot în acest sens în Consiliul General și a unei proceduri de achizițîi, demers care ar putea dura 4-6 luni. A arătat că vor fi analizate afacerile de corupție despre care a vorbit în timpul campaniei electorale, dar a menționat că mandatul sau va constă în primul rând în rezolvarea marilor probleme ale orașului.

„Pe afacerile de corupție de care am vorbit în campania asta electorală, fără îndoială, ne vom duce către ele. Ne vom duce și pe marile dosare de retrocedari. Cum de au fost împroprietăriți oameni în Parcul Herăstrău? (…) Nu acesta este obiectivul meu. Cred că mandatul meu, pe care mi l-au dat bucureștenii, este să rezolv problemele curente, mari, grave ale acestui oraș și să îi dau o direcție de dezvoltare. Adică să atragem mari investiții în București, să îl profilam pe piață globală că centru de IT, să avem centre de conferințe, să aibă loc aici evenimente de business, să vină o agenție europeană să se instaleze la București”, a precizat primarul general ales.

El a adăugat că de-a lungul timpului i-au fost aduse la cunoștință diverse situații, precum concursuri trucate sau oameni angajați fără diplome, aspecte despre care spune că vor fi verificate.

„Un segment important din Primăria Capitalei este corpul de control al primarului. De-a lungul timpului mi-au fost aduse la cunoștință concursuri trucate, oameni angajați fără diplome. Toate lucrurile acestea vor fi verificate și în măsură în care ele sunt penale, vor fi direcționate către organele competențe. În plus, am vorbit de niște mari afaceri de corupție: de Parcul Verdi, de Cinema Lumina, de achiziția tramvaielor. Promit că ne vom uită cu mare atenție”, a mai spus el.

Potrivit lui Nicușor Dan, una dintre primele măsuri pe care intenționează să le ia va fi demiterea șefului Direcției Juridice.

Totodată, a vorbit și despre un prim gest, cu valoare simbolică – deschiderea ușilor primăriei, aflate peste drum de Cișmigiu.

„Acum, ea (ușa, n.r.) e închisă cu lacăt și dacă nu mă înșel, are și un covoraș, iar bucureștenii intră prin niște intrări laterale, înguste. Am fost acuzat că acesta e programul meu de campanie. Nu. Dar este un gest simbolic”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri