Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan: Salariile bucureştenilor vor ajunge la 1.400 de euro net

nicuşor dan

Bucureştenii vor ajunge să câştige în medie 1.400 de euro net pe lună, în următorii patru ani. Anunţul a fost făcut de candidatul la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan.

Potrivit candidatului susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Bucureşti, Nicuşor Dan, salariul locuitorilor din Capitală va creşte cu aproximativ 60%, faţă de valoarea celui din acest moment (care e de aproximativ 867 de euro – n.n.).

”După cum ştiţi, în campanie am vorbit de Noul Bucureşti şi am rezumat programul la trei lucruri: un oraş în care bucureştenii se mişcă mai bine, respiră mai bine şi câştigă mai bine”, a rezumat angajamentul său, candidatul susţinut de PNL şi URS-PLUS.

Candidatul de dreapta a acuzat actuala administraţie a Capitalei că a blocat creşterea salariilor bucureştenilor. ”Prognozele de acum cinci ani spuneau că Bucureştiul va decola economic şi că decalajul dintre Bucureşti şi restul României se va mări. Din păcate, această administraţie nu a reuşit nici măcar să fie la nivelul mediu al României. Şi, dacă e să facem o socoteală, putem să spunem că media banilor pe care fiecare bucureştean i-a pierdut în ultimii patru ani a fost de 100 de euro pe lună”, a menţionat acesta.

Nicuşor Dan a arătat că în momentul de faţă încrederea mediului financiar în PMB este una scăzută, iar acest lucru face că Primăria Bucureştiului să se împrumute la dobânzi mult mai mari decât alte capitale europene.

”Bucureştiul se împrumută la dobânzi mari, de peste 5%, în condiţiile în care alte oraşe occidentale şi ţări occidentale au, în momentul de faţă, dobânzi negative şi nu poţi să ai încrederea mediului financiar în momentul în care tu prognozezi venituri de 7 miliarde şi încasezi 4 miliarde”, a menţionat acesta.

Soluţiile pe care le propune Nicuşor Dan, pentru creşterea salariilor din Capitală, sunt cele discutate cu reprezentanţii mediului de afaceri. Acestea vizează, în primul rând, realizarea marilor proiecte de investiţii, care vor injecta sume considerabile în economia locală: metroul de suprafaţă, şoseaua de centură, autostrada de centură, modernizarea liniilor de tramvai, reabilitarea sistemului de termoficare, centura verde, dar şi consolidarea clădirilor cu risc seismic.

O altă soluţie susţinută de candidatul de dreapta sunt achiziţiile predictibile, care să stimuleze economia locală, prin intermediul sutelor de milioane de euro pe care cele şapte primarii din Bucureşti le cheltuie pe achiziţii de bunuri şi servicii, care vor rămâne în economia locală.

De asemenea, candidatul dreptei susţine digitalizară şi simplificarea tuturor procedurilor, prin care operatorii economici interacţionează cu autoritatea publică, dar şi stimularea noilor tehnologii, de IT şi industrii creative, care reprezintă o mare oportunitate pentru Bucureşti.

”Vorbim de stimularea incubatoarelor şi acceleratoarelor de afaceri, vorbim de stimularea turismului şi de colaborarea, din nou, cu mediul privat, unde Bucureştiul are un mare avantaj competitiv”, a mai menţionat Nicusor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri