La prima sa apariţie publică în funcţia de preşedinte ALDE Cluj, Norica Nicolai s-a referit la organizaţie, despre care spune că înseamnă o nouă echipă, tânără, care nu a mai făcut politică.

„Din păcate, dialogul între partid şi presă nu prea a existat în aceşti ani, iar pierderea a fost a partidului. Sper că câta vreme cât voi asigura interimatul ALDE Cluj vom avea un dialog constant. (…)

La Cluj, datorită unor situaţii speciale, ALDE a trebuit să se reinventeze. ALDE este în momentul de faţă o echipă foarte tânără, compusă 99% din oameni care nu au mai făcut politică niciodată”, a adăugat fostul europarlamentar, conform Agerpres.

Vicepreşedintele ALDE Norica Nicolai a declarat  că şi-ar fi dorit să nu fie alegeri locale, pe 27 septembrie.

„Mi-aş fi dorit din tot sufletul să nu se întâmple alegeri pe 27 septembrie, dar foamea de putere, dorinţa unor partide politice de a se consolida, de a se menţine la putere cu orice preţ, inclusiv cu riscul sfidării situaţiei sanitare a cetăţenilor români, ne va duce probabil la un scrutin pe care eu personal îl consider un scrutin ratat.

O campanie electorală în care foarte puţină lume explică ce vrea să facă în viitoarea demnitate locală pe care o va obţine sau nu în alegeri, probabil o prezenţă la vot foarte scăzută”, a spus Norica Nicolai, alături de candidatul ALDE la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, Paul Siserman.

Nicolai a adăugat că această campanie pentru alegerile locale este dominată de ceea ce numeşte „furt de resursă umană”.

„Viitoarele alegeri locale vor fi total atipice în toată istoria electorală a României. Nu am mai avut în 30 de ani alegeri generate şi dominate de o teamă majoră, atât a populaţiei, de a participa la scrutinele electorale, cât şi a factorilor politici. Nu am văzut în 30 de ani o criză majoră a partidelor politice, care, în lipsă de resurse, pentru că nu au fost concentrate decât pe obţinerea puterii formale în Parlament, Guvern şi în diverse structuri instituţionale, şi nici o clipă în obţinerea unei puteri în relaţia cu cetăţeanul.

Aşa se explică faptul că marea majoritate a partidelor au practicat în această perioadă un fel de furt de resursă umană în domeniul politic şi au luat candidaţii de primari de la unii la alţii, n-a mai existat nici parlamentul curat, n-a mai existat nici suspiciunea de corupţie, n-a mai existat nici doctrina politică”, a menţionat liderul ALDE.

151 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =