Caută
Close this search box.

Normele sanitare din școli: Trei scenarii pentru configurarea criteriilor epidemiologice

Purtarea măștii de protecție în interiorul unităților de învățământ este obligatorie pentru cadrele didactice și pentru elevi, începând din clasele primare. Purtarea măștii este doar una dintre normele sanitare care vor fi aplicate în școli.

Aceste măsuri se regăsesc în ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății, care cuprinde normele sanitare pentru școli, în condițiile pandemiei de COVID-19. Documentul reglementează măsurile care se vor aplica în instituţiile de învăţământ.

Conform actului normativ, direcțiile de sănătate publică vor informa până la data de 7 septembrie Inspectoratul Școlar Județean/al Municipiului București, Comitetul Județean / al Municipiului București pentru Situații de Urgență (CJSU/CMBSU) cu privire la situația epidemiologică din fiecare localitate.

Până la data de 10 septembrie, în funcție de aceste date, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ.

Scenariul 1:

Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 2:

  • Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și
  • Revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 3

  • Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri