Caută
Close this search box.

NOUL AN ŞCOLAR: 125 de profesori au Covid, iar alţi 250 sunt la izolare

Vești proaste despre profesori la start de an școlar 2020-2021. În primele zile ale noului an școlar în Republica Moldova, 125 de profesori sunt infectați cu noul tip de coronavirus iar alte 250 de cadre didactice se află în izolare, transmite Agora.md.

Din cele 1 252 de școli din Republica Moldova, 19 nu au început anul de studii cu elevii prezenți în sălile de clase. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, care a concretizat că, în cazul acestor instituții de învățământ, procesul educațional a început la distanță.

Practic, toate instituțiile educaționale din Republica Moldova, mă refer la școli, și-au reluat activitatea începând cu ziua de azi. Vreau să felicit elevii, studenții, copiii care au revenit la grădiniță. Cel micuț al meu s-a dus cu plăcere astăzi la grădiniță și cred că marea majoritate a părinților, care ne privesc acum, se bucură că începând de azi copii au revenit la școli, la grădinițe”, a mai adăugat șeful statului.

Igor Dodon nu a ezitat nici de această dată să facă promisiuni electorale și a subliniat că pe parcursul anului viitor va veni cu inițiativa de dublare a salariilor pentru lucrătorii din sistemul educațional, așa cum se întâmplă de la 1 septembrie în cazul lucrătorilor medicali.

„În condițiile unei lipse de cadre didactice, mai avem și îmbolnăviri. Vreau să asigur toți profesorii că această muncă suplimentară va fi remunerată”, a mai declarat Șarov.

Din cele 1.252 de instituții de învățământ primar, gimnazial, liceal publice și private, la 1 septembrie, s-au redeschis 1.233 de instituții cu aplicarea diverselor forme de organizare a studiilor. 11 insituții sunt în carantină, iar alte opt nu corespund parțial cerințelor ANSP. Ministrul Educației, Igor Șarov a asigurat însă că acestea ar urma să fie redeschise după data de 14 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri