Caută
Close this search box.

OFICIAL Fostul șef al Direcției Anticorupție din Ministerul de Interne, Cătălin Ioniță, eliberat din funcție

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului principal de poliție Ioniţă Alexandru-Cătălin din Ministerul Afacerilor Interne.

Ioniță a fost urmărit penal pentru trafic de influență, însă DNA a clasat dosarul în septembrie anul trecut.

Șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul de Interne, Cătălin Ioniță, a fost eliberat din funcţie, întrucât nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), necesară exercitării funcţiei, a anunțat pe 26 august Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

După demiterea din funcție, ofiţerul a fost pus la dispoziţia Ministerului Afacerilor Interne în vederea stabilirii altor atribuţii profesionale.

Conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie este asigurată, conform atribuţiilor din fişa postului, de către adjuncţii acestei structuri, precizează MAI.

Cătălin Ioniță a condus și Poliția Română. A fost numit în ianuarie 2018, după demiterea lui Bodgan Despescu, în urma scandalului legat de polițistul de la Brigada Rutieră a Capitalei Eugen Stan, acuzat de agresarea sexuală a unor copii și femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri