Caută
Close this search box.

Olguţa Vailescu o acuză pe… Olguţa Vasilescu de minciună!

olguţa vasilescu

Discurs ireal al Liei Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte PSD, candidat PSD la Primăria Craiovei. Ea a afirmat că ei i se datorează începerea lucrărilor la drumul expres Craiova – Piteşti, întrucât, până la venirea ei în guvern, în 2017, „nu exista nici un proiect de autostradă”. Însă în 2015, alături de premierul Victor Ponta, susţinea cu totul altceva.

„Merg prin cartiere şi sunt oameni care îmi reproşează că m-am retras de la primărie, în 2016. Pe de altă parte, dacă eu nu intram în guvern, noi nu mai puteam să vorbim astăzi despre începerea drumului expres Piteşti – Craiova. Pentru că de fapt motivul intrării mele în Guvern ăsta a fost: vin acolo, dar trebuie să mă ocup de autostrada noastră.

Situaţia a fost următoarea atunci: luăm proiectul de autostradă veche şi îi dăm drumul. Când am ajuns am constatat că de fapt nu există nici un proiect de autostradă. Ani de zile, toate guvernele au minţit că ne fac autostradă, ne fac, ne fac şi de fapt nu există absolut nimic. Şi atunci am demarat în sfârşit dumul expres Piteşti Craiova”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

Olguţa Vasilescu a intrat în guvern în ianuarie 2017, ca ministru al Muncii, nu al Transporturilor. Ea a renunţat la postul de primar în 2016, pentru a merge în Parlament, de teama DNA, pentru a obţine imunitate parlamentară, nu ca să facă drumuri expres pentru craioveni.

În legătură cu lipsa proiectului pentru autostrada Craiova – Piteşti, până la venirea ei în guvern, Lia Olguţa Vasilescu se contrazice singură. În 2015, când Victor Ponta era premier, Olguţa Vasilescu spunea că „autostrada Craiova – Piteşti este prinsă în Masterplanul de Transporturi, aprobat de Comisia Europeană, şi se va face”.

”S-a spus despre autostrada Craiova – Piteşti că nu se va face. Noi avem toate garanţiile că se face autostrada sudului, care este Craiova – Piteşti, nu Craiova – Lugoj. Să nu o confundăm cu autostrada Banatului. Craiova-Piteşti este prinsă în Masterplanul de Transporturi, aprobat de Comisia Europeană, şi se va face, ceea ce este o veste foarte bună pentru noi pentru că asta înseamnă dezvoltarea întregii regiuni”, a declarat Olguţa Vasilescu, pe atunci primar, cu ocazia alegerilor pentru conducerea PSD Dolj, care au avut loc pe 27 iulie 2015.

DUpă cum se observă, drumul expres care „se va fi făcut” după 2017 trebuia să fie autostrada „care se va fi făcut”, după momentul declaraţiei de presă anterioare, din 2015.

De altfel, Lia Olguta Vasilescu a declarat încă din 2013 că ”au fost demarate toate procedurile pentru concesiunea autostrăzii Craiova – Piteşti şi că lucrările încep în anul 2014”.

Fie vorba-ntre noi, acum: „a demara” este un verb pe care-l poţi folosi atunci când te afli în maşină şi calci acceleraţia, demarând. Nu are sens figurat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri