Caută
Close this search box.

Olguţa Vasilescu s-a uitat prin viziera de protecţie şi spune: copiii îşi strică ochii!

Olguţa Vasilescu

Vicepreşedintele PSD, Lia Olguţa Vasilescu, a atacat măsurile luate de Guvern, în privinţa începerii şcolii. Ea a numti drept aberaţie panourile de plexiglas din clase, susţinând că s-a „uitat printr-un panou de genul acesta şi se strică ochii”.

„Printre condiţiile care s-au pus administraţiilor locale au fost acele panouri de plexiglas. Eu am avut posibilitatea să vizitez o şcoală în Bucureşti unde s-au pus aceste panouri. Nu ajută la absolut nimic, dar la absolut nimic. Sunt nişte cheltuieli aberante care se cer pe loc administraţiilor locale să se facă, deşi ştim cât durează procedurile de licitaţie.

(…) Am avut posibilitatea să mă uit printr-un panou de genul acesta, îşi strică ochii copiii. Vederea nu mai are aceeaşi claritate, se vede distorsionat, ei vor trebui să urmărească invatoarea sau profesorii. Dacă stai mai mult de 2-3 minute şi te uiţi prin acel panou îţi dai seama că-ţi oboseşte privirea”, a declarat Vasilescu, la Oltenia TV.

Monica Anisie a făcut precizări legate de noul an şcolar: „Începând cu 14 septembrie vom reveni în spaţiul şcolii pentru a învăţa. (…) În ordinul comun emis împreună cu ministrul sănătăţii am dispus că putem funcţiona după trei scenarii: verde, galben şi roşu. (…)

DSP-urile au transmis către inspectoratele şcolare că sunt 43 de localităţi în scenariul roşu. Sunt 119 unităţi care vor continua online. (…) Colegii din Ministerul Educaţiei au luat legătura cu directorii acestor şcoli, că aceştia să continue în varianta online. (…) Susţin afirmaţia domnului preşedinte.

Nu vom organiza festivităţi la începutul şcolii. (…) La fiecare început de an şcolar veneam cu bucurie în spaţiul şcolii. (…) Acum nu este doar îngrijorare, este şi emoţia copilului care nu a mai socializat cu colegii săi”.

„Dacă sunt copii care vin pentru prima dată în spaţiul de învăţământ şi se doreşte ca în curtea şcolii să fie un spaţiu în care să fie primiţi elevii, acest lucru trebuie să se realizeze prin măsuri sporite de siguranţă astfel încât să nu expună în niciun fel pe elevi. Am vorbit cu directori şi deja au luat decizia să nu organizeze astfel de festivităţi de învăţământ.

Până când începe şcoala diriginţii, învăţătorii trebuie să spună părinţilor ce au de făcut, să comunice cu părinţii, trebuie să le spunem clar pentru că în felul acesta în ziua de luni să începem cu bine.

Mâine dimineaţă avem deja un câştigător şi mâine dimineaţa vom semna contractul, 82000 de tablete pentru trei loturi. Continuă licitaţie şi pentru celelalte tablete”, a mai spus Anisie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri