Caută
Close this search box.

Olguța Vasilescu va trebui să lucreze cu un consiliu local dominat de Opoziție

Numărătoarea voturilor pentru Primăria Craiova s-a încheiat. Noul primar al Băniei va fi LIA OLGUȚA VASILESCU, cea care a mai cîștigat de două ori acest fotoliu, în 2012 și 2016, ultima oară renunțînd la funcție în favoarea unui loc în Parlament, cînd a deținut și funcția de ministru al Muncii, perioadă în care au fost elaborate cele două legi importante: a salarizării și a pensiei.

De data aceasta, Olguța Vasilescu a promis că va rămîne primar al Craiovei în următorii patru ani.

Rezultatele finale la alegerile de duminică arată următoarea ordine:

– Olguța Vasilescu (PSD) – 34,30%
– Nicolae Giugea (PNL) – 24,53%
– Antonie Solomon (PER) – 20,8%
– Lucian Săuleanu (USR) – 12,79%.
Ceilalți candidați au obținut sub 5%.

În schimb, Alianța PNL-USR are majoritatea la limită în Consiliul municipal Craiova, rezultatul votului fiind următorul:

– PSD – 31,26% – 10 mandate de consilieri
– PNL – 28,8% – 9 mandate de consilieri
– USR – 14,89% – 5 mandate de consilieri
– PER – 10,76% – 3 mandate de consilieri.

Ca urmare, alianța PNL-USR va avea în urma redistribuirii 14 mandate de consilieri, cu unul mai mult decît alianța PSD-PER, care are doar 13 mandate. ALDE, ProRomânia și PMP nu au reușit să treacă pragul de 5% și, ca atare, nu va avea reprezentanți în Consiliu.

În aceste condiții, Olguței Vasilescu îi va fi foarte greu să-și treacă proiectele ambițioase cu care a cîștigat alegerile și va trebui să colaboreze cu alianța PNL-USR, care, totuși, la Craiova nu este atît de radical anti-PSD cum este în alte locuri din țară.

În schimb, la Consiliul județean Dolj, unde a fost ales ca președinte Dorin-Cosmin Vasile (PSD), majoritatea va fi asigurată de alianța de stînga, formată din PSD și ProRomânia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri