Caută
Close this search box.

Opt şcoli şi grădiniţe din Bucureşti au trecut din scenariul galben în cel roşu

cursuri online

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis duminică, într-o şedinţă extraordinară, ca opt unităţi de învăţământ din Bucureşti, aflate iniţial în scenariul galben de organizare şi desfăşurare a cursurilor, să treacă în scenariul roşu.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Bucureşti, în cadrul  şedinţei s-a aprobat trecerea altor cinci unităţi de învăţământ din scenariul roşu în scenariul galben.

Trecerea din scenariul galben în scenariul roşu a fost aprobată pentru Şcoala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile cel Mare” din sectorul 2, Colegiul Naţional Şcoala Centrală din sectorul 2, Şcoala Gimnazială Leonardo Da Vinci din sectorul 3, Grădiniţa nr. 245 din sectorul 5, Şcoala Gimnazială 280 din sectorul 5, Şcoala Gimnazială 126 din sectorul 5, Şcoala Gimnazială Adrian Păunescu din sectorul 6 şi Grădiniţa Zâna Florilor din sectorul 6.

De asemenea, au trecut din scenariul roşu în scenariul galben Şcoala Gimnazială 179 din sectorul 1, Şcoala Gimnazială 156 din sectorul 6, Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii Ghe. Airinei din sectorul 6, Şcoala Primară Rainbow Kids din sectorul 5 şi Grădiniţa Garmy Kids din sectorul 4.

„Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca, începând cu data de 14.09.2020, să se suspende procesul de învăţământ organizat în modalitatea ‘faţă în faţă’, pentru o perioadă de 14 zile, pentru Grădiniţa Teddybar din Şoimăreştilor nr. 29, Sector 1, Bucureşti şi pentru Colegiului Economic Viilor Bucureşti din şos. Viilor nr.38, sector 5, Bucureşti”, se mai menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, duminică seara, că în 12.423 școli din țară copiii merg la cursuri în mod fizic, acestea fiind în scenariul verde. În 4.915 școli cursurile se vor face în scenariul galben, hibrid, iar în 263 de școli elevii nu încep anul școlar în bănci.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri