Caută
Close this search box.

Orașul din România care se închide din cauza coronavirusului!

Coronavirusul ne face să ne amintim de lunile martie și aprilie. Un oraș din România se închide după creșterea masivă a numărului de infectați. Restaurantele și barurile din Siret, județul Suceava, pun lacătul pe ușă pentru următoarele 2 săptămâni, iar mai multe școli din oraș intră de joi în scenariul roșu, desfășurând orele doar în modul on-line.

De asemenea, s-a aprobat hotărârea CLSU – Comitetul Local pentru Situații de Urgență – Siret -, hotărâre prin care se limitează semnificativ deplasările cetățenilor orașului Siret în afara localității, precum și intrarea în Siret a cetățenilor orașului. Acestea sunt posibile doar în situații cu totul speciale, prevăzute în amintita hotărâre.

Tot ce înseamnă HORECA, dar și jocurile de noroc, se închid în această perioadă. Alexandru Moldovan, prefectul de Suceava, a confirmat toate aceste lucruri, în direct, la o televiziune de știri, joi după-amiază.

Un focar de Covid-19 a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din orașul Siret (foto), județul Suceava. Instituția Prefectului a confirmat că 38 de pacienți și angajați ai spitalului au fost deja testați pozitiv, iar din informație noastre numărul total al cazurilor din oraș este de aproximativ 80 persoane testate pozitiv.

Incidența cazurilor în orașul Siret ar fi așadar de 8 persoane infectate la mia de locuitori, cu mult peste limita de carantină de 3 cazuri la mia de locuitori.

Decizia privind orașul Siret a fost, așadar, luată joi, într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, aprobându-se hotărârea CLSU Siret.

Angajații spitalului s-au infectat după ce au participat la o petrecere. Cinci dintre participanți erau abia reveniți din concediu. Angajații i-au infectat la rândul lor pe pacienți. Între timp, alte cazuri au fost depistate și în rândul cadrelor didactice din oraș.

„La Spitalul de Psihiatrie Siret, Directia de Sănătate Publica Suceava are în desfășurare o anchetă epidemiologică și efectuează demersurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a focarului epidemiologic.
Până în acest moment au fost confirmați pozitivi la virusul SARS COV–2, un numar de 34 de beneficiari și 4 cadre medicale, în decursul zilei de azi urmând a fi retestați restul pacienților și cadrelor medicale.
Persoanele infectate vor fi transportate la Spitalul Municipal Rădăuți pentru evaluare și conduită terapeutică după care se va dispune la izolarea acestora intr-un pavilion separat din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret unde vor fi monitorizați zilnic de medicii curanți din unitate”, a transmis Instituția Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri