Caută
Close this search box.

Orban: Profesorii trebuie să învețe să predea online

ludovic orban

Profesorii trebuie să învețe să predea online, a subliniat prim-ministrul Ludovic Orban, care a precizat că „toată vara” s-au făcut cursuri prin Casa Corpului Didactic, prin organizațiile de profil.

Profesorii trebuie să învețe să predea online, spune premierul Ludovic Orban

„Trebuie să înveţe să predea online. Noi am făcut toată vara cursuri prin Casa Corpului Didactic prin organizaţiile de profil, care sunt acreditate să efectueze astfel training-uri pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale ale cadrelor didactice şi profesorii trebuie să se obişnuiască cu acest mod de predare. Până când se va termina pandemia, când se va descoperi vaccin, este clar că învăţământul se va desfăşura în una din cele trei situaţii: cu copiii în clasă, o parte acasă, o parte în clasă şi în sistem online, când o şcoală se află în scenariul roşu. Profesorii sunt obligaţi să predea materia online. Asta este obligaţia cadrului didactic de a transmite cunoştinţele copiilor fie în clasă, fie online”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la Galaţi, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă profesorii ar putea fi sancţionaţi pecuniar în cazul în care nu-şi îndeplinesc îndatoririle de serviciu, premierul a răspuns: „Până la sancţiuni, ei trebuie să se adapteze, trebuie să-şi sporească competenţele digitale, să înveţe să transmită cunoştinţele şi online. Dreptul la educaţie al copiilor este un drept fundamental, iar cadrele didactice trebuie să se adapteze să transmită cunoştinţele prin mijloacele online, în situaţiile în care trebuie să facă acest lucru”.

Întrebat cine plăteşte concediul pentru părinții care rămân acasă cu copiii în zilele în care nu se face școală, Ludovic Orban a explicat: „Avem o ordonanţă de urgenţă, care a stabilit modalităţile în care se efectuează plata către unii părinţi şi situaţiile în care se efectuează această plată. Ministerul Muncii este cel care implementează această reglementare şi va asigura plăţile necesare în conformitate cu prevederile acestei ordonanţe”.

Cursurile cu prezență fizică în școlile în care vor fi secții de votare, suspendate între 25 și 29 septembrie inclusiv

În ziua în care premierul a făcut aceste precizări, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 46 privind suspendarea activităților didactice, începând din 25 septembrie și până pe 29 septembrie inclusiv, în unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale de duminică.

„Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv”, se arată în Hotărâre, unde se mai precizează că activitățile didactice aferente școlilor în cauză se desfășoară online pe perioada în care cursurile cu prezență fizică sunt suspendate. Cursurile cu prezență fizică vor fi reluate din 30 septembrie, cu respectarea tututor regulilor de siguranță și igienă sanitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri