Caută
Close this search box.

Pacienţi COVID din Bucureşti şi Braşov au şi infecții nosocomiale

beatrice mahler

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a declarat vineri seara, la Digi24, că trei pacienți COVID internați la terapie intensivă în spitalul pe care îl conduce au fost aduși cu infecții nosocomiale de la Spitalul Județean Brașov, respectiv de la două alte spitale din București.

„Atunci când ai pacienți critici, care vin din diverse spitale, care au fost internați în alte terapii în unitățile respective, de foarte multe ori vin încărcați cu o floră de spital.

În acest moment avem trei pacienți care au floră multiplu rezistentă, motiv pentru care am limitat internările în terapie intensivă COVID, pentru că este normal să-i tratăm pe cei pe care îi avem, să facem curat și după aceea să primim alți pacienți”, a declarat Beatrice Mahler.

Ea a precizat că din cele șase locuri de terapie intensivă pentru pacienți COVID de care dispune spitalul, patru sunt ocupate.

Problema infecțiilor nosocomiale este o problemă cu care se confruntă toate spitalele din lume, dar în România proporțiile ei au fost evidențiale o dată cu tragedia incendiului de la clubul „Colectiv”, când mulți dintre tinerii decedați au murit nu din cauza flăcărilor, ci ulterior, din cauza microbilor cu care s-au infectat în spital. S-a descoperit atunci că spitalele din România evitau să raporteze aceste infecții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri