Caută
Close this search box.

Pe şcolile din Constanța sunt plăcuţe cu numele lui Radu Mazăre

radu mazăre

Mai multe grădinițe și școli din Constanța poartă încă, la intrările principale, plăcuțele cu numele fostului primar Radu Mazăre, deși acesta este condamnat definitiv și judecat în mai multe dosare de corupție.

Numele lui este însoțit de mesajul ”Această grădiniță (sau școală, n.red.) este renovată, dotată și întreținută de Primăria municipiului Constanța”, urmat de ”Primar – Radu Ștefan Mazăre”.

Plăcuțele nu sunt datate, astfel că cei care citesc înțeleg că și astăzi instituțiile de învățământ sunt ”renovate, dotate și întreținute” de Radu Mazăre, deși acesta a ieșit din viața publică în anul 2015, din cauza problemelor penale.

Primăria Constanța a declarat pentru Info Sud-Est că școlile au personalitate juridică din 2012, iar actualul primar Decebal Făgădău nu a impus nici amplasarea de plăcuțe, nici menținerea celor existente:

”Nici primarul Decebal Făgădău și nici echipa primăriei nu au impus amplasarea de plăcuțe sau menținerea celor existente. Vă rugăm să solicitați puncte de vedere directorilor unităților de învățământ. Din anul 2012, acestea au personalitate juridică”, au declarat reprezentanții Primăriei.

Una dintre unitățile de învățământ care are o astfel de plăcuță la intrare este Școala Generală nr. 30 ”Gheorghe Țițeica”, una dintre cele mai performante din municipiu.

Contactat telefonic, directorul Dumitru Sorin Cernăianu a declarat că a cerut ca placa să fie dată jos, pentru că nu a fost de acord de la început cu aceasta, pentru că unitățile de învățământ nu au fost construite de Radu Mazăre, ci de administrațiile dinainte de anii 90:

”Nu va mai rămâne acolo. Eu i-am spus demult omului de întreținere, chiar o să îi reamintesc să o dea jos de acolo. Nici nu i-am dat importanță, sincer să fiu. Eu nu am fost de acord de când au fost puse, pentru că unitățile de învățământ nu au fost create de domnul Ștefan Mazăre. Ele au fost ridicate de cei dinainte de 90 și e meritul în totalitate a lor. Nu că am pus niște geamuri… alea radu mazareerau chestii de normalitate și firești făcute de Primăria Constanța… și atunci, și acum, și de acum înainte. Pentru că spațiile au fost preluate de consiliile locale și au obligația de a susține învățământul constănțean. O să o dăm jos în momentul ăsta. E imoral nu neapărat că e condamnat. Dacă e condamnat bănuiesc că este pe bună dreptate. E imoral să ne punem numele pe instituțiile de învățământ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri