Dacă vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford se va dovedi eficient şi sigur, în baza unui acord de peste un miliard de dolari, anunţat luni cu două companii farmaceutice, Australia va produce şi va distribui, la începutul anului 2021, 84,8 milioane de doze.

Acordul, estimat la 1,240 de miliarde de dolari (1,048 miliarde de euro), va permite companiei australiene CSL să fabrice o mare parte din dozele de vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford şi de compania farmaceutică britanică AstraZeneca, alături de vaccinurile la care lucrează Universitatea din Queensland (Australia), potrivit EFE.

Australienii „vor avea acces timpuriu la 3,8 milioane de vaccinuri ale Universităţii Oxford în ianuarie şi februarie 2021”, a informat premierul australian, Scott Morrison, într-un comunicat, citat de Agerpres.

Dezvoltarea vaccinului Oxford/AstraZeneca împotriva noului coronavirus se află în prezent în faza 3 de testare, în timp ce vaccinul dezvoltat de Universitatea din Queensland a demonstrat deja că funcţionează pe animale în testele preclinice.

Premierul Morrison a precizat că vaccinurile trebuie să fie sigure, eficiente şi să îndeplinească toate condiţiile sanitare, înainte de a fi distribuite în rândul populaţiei australiene de 25 de milioane de locuitori, deşi vaccinarea anti COVID-19 nu va fi obligatorie.

Anunţul intervine într-un moment în care Australia se confruntă cu un al doilea val de epidemie, cu centrul la Melbourne.

139 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here