Caută
Close this search box.

Preșcolarii nu vor purta măști, părinții nu vor intra în grădinițe. Se caută îngrijitoare

Grădinițele se pregătesc să-și primească preșcolarii, începând cu 14 septembrie.

Potrivit normelor elaborate de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, în grădinițe activitatea se va desfășura normal, prin prezența fizică.

„La grădiniță copiii nu vor purta măști, doar personalul grădiniței va purta măști, atât în interiorul, cât și în exteriorul grădiniței. Sunt puse la dispoziția copiilor dispensere cu dezinfectant pentru mâini, atât în clase, cât și pe holuri și în băi. Se încurajează aceste reguli de igienizare a mâinilor permanent”, a declarat pentru Agerpres Roxana Dima, directorul Grădiniței nr. 211 din București.

„Părinții nu vor avea acces în grădiniță. Am stabilit un program foarte exact de venire și plecare a copiilor, astfel încât să evităm întâlnirea unor grupuri numeroase în curtea grădiniței. Fiecare copil are identificate, prin fotografie, toate obiectele personale”, susține Roxana Dima.

Cea mai mare problemă invocată de directorii unităților de învățământ preșcolar este personalul nedidactic insuficient, respectiv îngrijitoarele, motiv pentru care au fost depuse către inspectoratele școlare solicitări de creștere a numărului de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri