Caută
Close this search box.

Presupusul autor al atacului cu satârul la Paris se numeşte Zaheer Hassan Mehmood

Zaheer Hassan Mehmood

Anchetatorii însăcinaţi cu ancheta privind atacul cu satârul de vineri, la Paris, în faţa fostului sediu al revistei satirice Charlie Hebdo, se întreabă care este identitatea reală a principalului suspect, care s-a prezentat până în prezent ca fiind Hassan A., un pakistanez în vârstă de 18 ani, dar care se numeşte în realitate Zaheer Hassan Mehmood, are 25 de ani şi şi-a revendicat fapta într-o înregistrare video, înainte de atac.

Cercetări făcute pe telefonul mobil al celui care susţine că se numeşte Hassan A. le-au permis anchetatorilor să descopere fotografia unui act de identitate, potrivit căruia acesta se numeşte în realitate Zaheer Hassan Mehmood şi ar avea vârsta de 25 de ani, au declarat surse pentru AFP, confirmând informaţii dezvăluite de către cotidianul Le Monde, citate de News.ro.

Bărbatul s-a prezentat sub această identitate într-o înregistrare video, în care îşi revendică atacul, filmată înainte de atac şi autentificată de către anchetatori. Atacul cu satârul s-a soldat cu doi răniţi grav, angajaţi ai unei agenţii de presă pentru televiziune.

În acest document de două minute, care a circulat pe reţele de socializare în weekend, atacatorul – care se prezintă drept Zaheer Hassan Mehmood – îşi revendică fapta viitoare, fără să depună vreun jurământ de credinţă către vreo organizaţie şi îşi explică gestul prin ”caricaturile profetului Mahomed care au fost făcute”.

”Azi, vineri, 25 septembrie, eu le voi condamna”, spune el, revendicându-şi drept ghid mollahul Ilyas Qadri, liderul Dawat-e-Islami, o grupare apolitică şi nonviolentă de inspiraţie sufită cu sediul în Pakistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri