Caută
Close this search box.

Procurorul DNA din dosarul soţului Giorgianei Hosu vrea să plece din Direcţie

dna

Procurorul DNA Marian Gherman, care a cerut condamnare în cazul dosarului lui Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, solicită să părăsească DNA. Secţia pentru Procurori a CSM discută astăzi cererea procurorului.

Cererea lui Marian Gherman, de încetare a activităţii la DNA, vine la scurt timp după ce, cu ocazia ultimului termen din procesul în care este judecat Dan Hosu, procurorul de şedinţă a cerut condamnarea la închisoare a soţului şefei DIICOT. Magistraţii Tribunalului Bucureşti ar urma să pronunţe o decizie în acest dosar, în 15 septembrie.

Potrivit unor surse judiciare, procurorul a fost nemulţumit de discuţiile din interiorul DNA, privind concluziile pe care procurorul de şedinţă al DNA urma să le pună la ultimul termen al procesului.

Potrivit aceloraşi surse, au existat opinii în cadrul DNA inclusiv în favoarea ideii ca procurorii să ceară achitarea inculpaţilor din dosar, în condiţiile în care probele obţinute de SRI, pe mandat de siguranţa naţională (MSN), au fost anulate de instanţă, ca urmare a deciziilor CCR.

Procurorul Gherman ar fi fost nemulţumit, pentru că DNA a cerut achitarea lui Tatu. Pe de altă parte, Gherman era luat în vizor de conducerea DNA, după ce a încasat o achitare în Dosarul Ruşanu.

Fostul şef al ASF, Dan Radu Ruşanu, a fost achitat definitiv, după ce a stat câteva luni în arest preventiv, ca urmare a unui dosar întocmit de procurorul Marian Gherman.

Procurorul Gherman a activat şi la DIICOT Bucureşti, unde a instrumentat unul dintre dosarele lui Nuţu Cămătaru.

În februarie 2017, DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Dan Hosu, fost şef al Serviciului de combatere a traficului de migranţi din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate (DCCO) din Poliţia Romana, la data faptelor administrator al unei firme, pentru fapte de corupţie. Dan Hosu este soţul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu.

Giorgiana Hosu a fost numită în funcţia de procuror-sef al DIICOT în martie, prin decret semnat de Klaus Iohannis, în pofida avizului negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii. Postul rămăsese vacant în octombrie 2019, după ce Felix Bănilă a demisionat, la solicitarea lui Klaus Iohannis, în urma Cazului Caracal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri