Caută
Close this search box.

Profesorul de sport care a instigat elevii să nu poarte mască, amendat cu 2.500 de lei

Nelu Sandu Pop, profesorul de sport din Oradea care i-a încurajat pe elevi să nu respecte măsurile de siguranță în școli împotriva coronavirus, a fost amendat miercuri cu suma de 2.500 de lei, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Bihor.

„Urmare a apariției în spațiul public, în ziua de 23.09.2020, a imaginilor privind pe profesorul din cadul Liceului cu Program Sportiv Bihorul Oradea, ce instiga în timpul orelor de curs, la neportul măștii de protecție de către elevi în unitățile de învățământ, la nivelul IPJ. Bihor s-a luat măsura verificării situației prezentate. Cu această ocazie, s-a stabilit că profesorul în cauză a încălcat prevederile legale în domeniul protecției sanitare și s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă a acestuia (2.500 lei ), conform prev. art. 65 lit h din Legea nr. 55/2020, raportat la art. 1 Anexa 2 din HG 782/2020, pentru neportul măștii de protecție în spații publice închise/la locul de muncă”, a transmis IPJ Bihor, într-un comunicat de presă.

Polițiștii bihoreni menționează că Inspectoratul Școlar Județean Bihor a depus o plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Profesorul a pus la cale o scenetă în care, alături de elevi, purta masca unui personaj de benzi desenate. În imagini se vede cum profesorul îi încurajează pe elevi să nu respecte regulile de protecție, pe care le consideră abuzive. Mai mult, el nu se sfiește să-i numească pe copii „animăluțe în țarc”.

„Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea și vreau să vă prezint cum arată o oră în condițiile de astăzi. În condițiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măști și să fim ca niște animăluțe în țarc. Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care nu au voie să părăsească țarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos”, spune profesorul în înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

În descrierea imaginilor, el a scris: „Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest. JOS BOTNIȚA LA COPII !!!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri