Caută
Close this search box.

Protest la biroul electoral sector 1: Susținătorii lui Dan Tudorache cer renumărarea voturilor

Miercuri dimineața, un protest are loc la biroul electoral sector 1, unde susținătorii lui Dan Tudorache cer renumărarea voturilor.

Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a declarat Dan Tudorache, candidat la Primăria sectorului 1.

Clotilde Armand, candidata USR PLUS la Primăria Sectorului 1 a câștigat alegerile cu 1028 de voturi peste actualul primar PSD Daniel Tudorache.

Anunțul a fost făcut din fața Biroului Electoral al Sectorului 1: „Matematic am învins”. Ea a avertizat PSD și pe Gabriela Firea să „nu mai încerce să umble la voturi” și a promis că va merge până la capăt pentru a-i aduce în fața justiției pe cei care au fraudat votul de duminică.

Scandalul generat de acuzele de fraudă la alegerile din București ia amploare.

Vizat este PSD, iar cele descoperite de USR PLUS și PNL la sectoarele 1, 5 și 4 arată că poate fi vorba de un fenomen. Poliția a deschis un dosar in rem (pentru fapte), iar reprezentanții partidelor afectate au făcut mai multe plângeri penale. Daniel Tudorache, candidatul PSD la sectorul 1, a cerut renumărarea voturilor.

Gabriela Firea spune, la rândul ei, că ia în calcul să ceară renumărarea voturilor în București din cauza neregulilor care i-au fost semnalate de ”specialiști”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri