Caută
Close this search box.

PSD acuză PNL de alocare discreţionară a banilor, la rectificarea bugetară

psd

PSD acuză Guvernul Orban că acordă discreţionar bani către comunele din judeţul Iaşi, fiind avantajate localităţile cu edili PNL, în timp ce comunele cu primari social-democraţi ar primi sume mult mai mici.

„Liberalii sunt datori să explice ieşenilor care a fost motivul pentru care un municipiu ca Paşcaniul a primit mai puţini bani decât o comună PNL”, afirmă liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, afirmă că judeţul a primit la ultima rectificare de buget suma de 45,6 milioane de lei, dar că aceşti bani ar fi fost împărţiţi localităţilor pe criterii politice, informează News.ro.

”Banii se împart în mod discreţionar. E un gest care arată doar disperare din partea liberalilor şi dispreţ la adresa tuturor românilor care au o altă viziune politică. Să le fie ruşine pentru ipocrizia de care dau dovadă”, a declarat, într-un comunicat de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa.

El a afirmat că municipiului Paşcani, condus de un edil PSD, i-a fost alocată suma de 900.000 de lei, iar oraşelor Târgu Frumos, Hârlău şi Podu Iloaiei, care au de asemenea primari social-democraţi, le-au fost alocate câte 500.000 de lei.

Potrivit lui Maricel Popa, comunei Ciorteşti, condusă de un edil PNL, i s-au alocat 975.000 de lei, mai mult decât a primit municipiul Paşcani.

”Mai mult, toate comunele conduse de primari PSD au primit exact aceeaşi sumă, de 250.000 lei. Cu o excepţie. La Mogoşeşti au ajuns doar 200.000 de lei, sumă mai mică decât orice sumă alocată vreunei comune cu edil PNL. Celei mai bogate comune din ţară, Miroslava, i s-au alocat 736.000 lei, mai mult decât unui oraş şi cât trei comune sărace la un loc. O comună cu nici 3.000 de locuitori, precum Horleştiul, a primit 510.000 lei, cât oraşul Târgu Frumos, care are o populaţie triplă. Liberalii sunt datori să explice ieşenilor care a fost motivul pentru care un municipiu ca Paşcaniul a primit mai puţini bani decât o comună PNL. Ludovic Orban spunea în noiembrie anul trecut că nu înţelege logica alocării fondurilor de către guvernul PSD. Nouă însă ne e clar cum alocă Orban banii: singurul criteriu este culoarea carnetului de partid. Este strigător la cer”, a declarat Maricel Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri