Caută
Close this search box.

PSD câştigă Primăria Târgovişte, preşedinţia CJ Dâmboviţa şi 63 dintre cele 89 de primării din judeţ

psd

PSD şi-a adjudecat categoric alegerile în judeţul Dâmboviţa, recâştigând Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, Târgovişte, cu 65% din voturi, dar obţinând şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, pentru care au candidat fostul preşedinte, Adrian Ţuţuianu, fostul jurnalist Robert Turcescu şi actualul inspector general şcolar din judeţ.

La nivelul celorlalte localităţi, candidaţii social-democraţi au obţinut 63 din 89 de primării.

Primarul în funcţie al municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan (PSD), a fost reales pentru un nou mandat la scrutinul de duminică, obţinând aproximativ 65% din voturi, conform PSD.

De profesie jurist, Stan încheie primul mandat de primar al municipiului, conduce filiala municipală a PSD şi deţine şi funcţia de secretar executiv al filialei judeţene PSD Dâmboviţa.

La Consiliul Judeţean Dâmboviţa, tot PSD este câştigătorul categoric, candidatul acestui partid, deputatul Corneliu Ştefan, fost vicepreşedinte al CJ, obţinând cu 46,71% preşedinţia instituţiei, informează News.ro.

Ştefan i-a avut drept contracandidaţi pe actualul inspector şcolar general din Dâmboviţa, Sorin Ion (PNL), care a obţinut 33,24% din voturi, dar şi pe fostul preşedinte al CJ Adrian Ţuţuianu (Pro România) care a primit 12,43% din sufragii şi pe fostul jurnalist Robert Turcescu (PMP) care a fost votat de 3,07% dintre dâmboviţeni, în timp ce Petre Ionel (ALDE) are 1,48% din voturi.

La Consiliul Judeţean Dâmboviţa PSD a obţinut 17 mandate, PNL 13, în timp ce Pro România va avea patru reprezentanţi în Consiliu.
PSD a câştigat de asemenea primăriile a 63 dintre cele 89 de localităţi dâmboviţene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri