Caută
Close this search box.

PSD, denunț la DNA contra lui Nicuşor Dan, pentru santaj, trafic de influență și luare de mită

psd

Parlamentarii PSD Petre-Florin Manole, Aida-Cristina Căruceru, Daniel Zamfir, Beatrice Tudor, Şerban Nicolae au depus un denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan cu privire la săvârşirea faptelor de: şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani şi solicită începerea urmăririi penale şi trimiterea în judecată a acestuia.

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, marţi seară, după ce mai mulţi parlamentari PSD au depus un denunţ la DNA că este ”liniştit”.

”Am făcut zilele trecute mai multe dezvăluiri despre corupţia din Bucureşti, corupţie cu sute de milioane de euro, şi s-au însăilat nişte lucruri care mă acuză”, a afirmat Niuşor Dan. Acesta mai spune că a încercat doar să corecteze un abuz dovedit de instanţa de judecată.

„În fapt, domnul Nicuşor Dan este deputat şi membru în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. Totodată, este vicepreşedinte şi fondator al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul în care a deţinut funcţia de preşedinte în trecut. Asociaţia Salvaţi Bucureştiul în care a fost membru, este iniţiatoare a numeroase demersuri în instanţă îndreptate împotriva autorităţilor statului, a autorităţilor administraţiei publice locale şi a unor dezvoltatori imobiliari.

În spatele acesto iniţiative aparent dezinteresate se află în realitate interesele financiare ale deputatului Nicuşor Dan, care blochează proiectele imobiliare ale mai multor investitori pentru ca ulterior să-şi retragă acţiunile, în schimbul unor sume de bani care intră în patrimoniul acestuia cu titlu de donaţie.

Presiunile puse asupra investitorilor prin folosirea acestui mecanism pot fi dovedite prin urmărirea cererilor de renunţare la judecată sau la anumite capete de cerere şi a sumelor primite cu titlu de donaţie.

Chiar din declaraţiile de avere ale acestuia reiese că a primit sume importante cu titlu de donaţie (ex. 100.000 lei; 76.000 lei) de la persoane fizice şi juridice”, arată denunţul făcut de parlamentarii PSD la DNA, potrivit documentului obţinut de News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri