PSD susţine din nou amendamentul de creştere a punctului de pensie cu 40% şi alocarea a 400 de milioane de lei, pentru tinerii antreprenori, în contextul în care programul Start Up Nation, iniţiat de PSD, ar fi fost un succes.

Liderul senatorilor PSD, Radu Preda, a anunţat noi amendamente, pe care social-democraţii le vor avea, la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an.

„La 1 septembrie, Guvernul PNL a luat o decizie care dezonorează pe toată lumea şi anume: nu respectă legea care prevedea că punctul de pensie trebuie indexat cu 40%. Vom căuta resurse şi vom aloca banii la bugetul de stat, în aşa manieră încât să se respecte legea şi pensionarii să primească indexarea de care au nevoie.

Cele 40 de procente crescute la punctul de pensie înseamnă acoperirea nevoilor pensionarilor pentru ceea ce înseamnă sănătate, pentru ceea ce înseamnă decenţă, pentru ceea ce înseamnă normalitate. Legea este lege şi dacă PNL vine iarăşi cu aceeaşi placă pe care aţi tot auzit-o «că nu sunt bani», ar face bine să plece acasă”, a afirmat Radu Preda, într-un mesaj video, postat pe pagina de Facebook a PSD, citat de News.ro.

El a vorbit şi despre un amendament al PSD, care sprijină tinerii antreprenori şi a precizat că Guvernul PNL s-a ocupa şi a dat bani doar clientei politice şi s-a ocupat numai de „obligaţiile pe care le are pentru camarila de partid”.

„Al patrulea punct pe agenda noastră de priorităţi se adresează tinerei generaţii. Ştiţi foarte bine că Start Up Nation a fost un program de succes adresat tinerilor antreprenori derulat de PSD.

Acum, printr-un amendament de 400 milioane de lei la legea bugetului de stat, asigurăm rambursări tuturor acelor tineri care au avut curaj, care au pornit o afacere, care au angajat oameni, care au investit şi care astăzi riscă falimentul pentru că Guvernul PNL face doar ce ştie mai bine – se ocupă doar de clientela politică, se ocupă doar de obligaţiile pe care le are pentru camarila de partid, iar pe toţi ceilalţi îi lasă deoparte.

Acestea sunt priorităţile noastre. Cu ele mergem în Parlament zilele acestea. Cu siguranţă noi, parlamentarii PSD, vom vota pentru ele şi aşteptăm decizia celorlalţi. Până la urmă cu toţii trebuie să venim să dăm socoteală în faţa dumneavoastră”, a conchis liderul senatorilor PSD.

Alt amendament al PSD anunţat de Radu Preda este direcţionarea unui miliard de lei către consiliile judeţene, în condiţiile în care administraţiile locale sunt în linia întâi în luarea măsurilor pentru combarea răspândirii COVID-19. El a adăugat că PSD va insista şi ca legea care prevedea majorarea salariilor pentru profesori de la 1 septembrie să fie respectată.

Grupul parlamentar al PSD a eliminat luni, printr-un amendament la proiectul de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară în 2020, formularea care indica o creştere a pensiilor cu 14%, cum a propus Executivul.

Astfel majorarea va fi de 40%, cum arată Legea pensiilor. Un alt amendament al social-democraţilor prevede o creştere a salariilor profesorilor în acest an, nu din 2021, cum a vrut Guvernul.

Proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară va fi dezbătut săptămâna viitoare, de către Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.