Caută
Close this search box.

Radu Gavriş ar fi inamicul nr. 1 pentru Despescu, interlopi şi PSD

Radu Gavriş

Ioana Ene Dogioiu şi Emilia Şercan dezvăluie culisele murdare ale exilării poliţistului Radu Gavriş, la Harghita. Totul are legătură cu scandalul Emi Pian şi cu dorinţa de răzbunare a lui Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI. Dogioiu spune despre Despescu că este tovarăşul lui Marcel Ciolacu.

„Comisarul-şef Radu Gavriş a fost mazilit fără explicaţii pentru curajul de a fi rămas profesionist într-o mare de impostori, politruci şi slugi ale interlopilor. Autorul moral al mazilirii este, potrivit tuturor surselor, secretarul de stat Bogdan Despescu, ‘recidivist’ pentru că a mai încercat să-l execute pe Radu Gavriş pentru că şi-a permis să-l ancheteze pe Gabriel Oprea.

Aceasta ar fi, pe scurt, povestea exilării pentru 6 luni la IPJ Harghita a comisarului-sef Radu Gavriş, până pe 01.09.2020 prim-adjunct al directorului Poliţiei Capitalei Bogdan Berechet, cel care dădea interviuri de pe preşul Duduienilor în zilele priveghiului de interlopi păzit de poliţişti.

Aparent, şeful demisionar al IGPR, Liviu Vasilescu, l-a suspectat pe Radu Gavriş că ar fi dat presei imaginile de la întâlnirea lui din miez de noapte cu clanul Pian şi, înainte de părăsi funcţia, ultimul ordin dat a fost cel de mazilire a lui Radu Gavriş la IPJ Harghita.

Comunicatul de presa nu invoca nici un motiv al deciziei. Dl Gavriş nu numai că nu a cerut detaşarea, dar spune că a aflat despre ea din presă. O manieră de lucru umilitoare prin ea însăşi.

Neoficial, pe dl Gavriş nu-l mai suporta şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, ceea ce este mai aproape de adevărul aşa cum îl spun sursele de la vârful MAI.

De fapt, cel care nu-l mai suporta pe dl Gavriş este secretarul de stat Bogdan Despescu, ‘omul din Buzau’, tovarăşul lui Marcel Ciolacu şi favoritul SRI, nu degeaba l-a numit ‘tehnocratul’ Tobă în funcţia de şef al IGPR unde a rămas în guvernarea PSD până când a căzut în lupta dintre clanurile Tudose-Ciolacu şi Carmen Dan.

Surse liberale spun că în acest moment Marcel Vela nu mai controlează Ministerul de Interne, cu atât mai puţin Poliţia Romana, ele fiind sub controlul lui Bogdan Despescu, deci al lui Marcel Ciolacu şi al PSD. Iar Radu Gavriş este extrem de incomod, aş zice chiar inamicul numărul 1 pentru Despescu, PSD şi clanurile interlope afiliate acestui partid.

(…) Marele meci cu PSD, dar mai ales cu Bogdan Despescu, acoliţii şi protectorii lui a început în 2016, când Radu Gavriş s-a ocupat de două mari anchete extrem de grave: Bogdan Gigină şi Colectiv.

Iată ce relatează fostul şef al Corpului de Control al premierului Ciolos, Valentin Mircea: ‘Radu Gavriş a mai fost ’calcat’, în 2016, de o mega-echipa de control de la IGPR, pentru că îndrăznise să ancheteze pe Gabriel Oprea şi Petre Toba (devenit atunci ministru de Interne), în contextul morţii poliţistului Bogdan Gigina. Atunci am reuşit să prevenim un abuz, trimiţând o echipă de control de la Corpul de Control al Prim Ministrului, să îi verifice pe cei din controlul de la IGPR. Ce am descoperit? Vânătoare de vrăjitoare, încălcare a regulamentelor MAI şi a drepturilor poliţiştilor. Văzându-se cu lumina aprinsă, controlul de la IGPR a fost retras. Dar oamenii deranjaţi de Gavriş nu uita, se pare. Ca un detaliu, şef al Poliţiei Române era atunci Bogdan Despescu, în prezent secretar de stat în Ministerul de Interne’.

În timpul acelei hărţuiri, pusă la cale de Bogdan Despescu în 2016 şi începută la o zi după ce Gabriel Oprea a rămas fără imunitate, Radu Gavriş era apărat la sediul din Eforie de părinţii victimelor de la Colectiv. Când Dragnea a încercat să modifice Codul Penal şi să scoată dintre mijloacele de probă înregistrările video fără mandat, Radu Gavriş a luat o poziţie publică extrem de dură, decisivă pentru înţelegerea gravităţii situaţiei de către opinia publică. Pentru ea, Carmen Dan i-a cerut demisia, Radu Gavriş a rezistat şi ministrul a cedat în faţă presiunii publice.

(…) În scandalul ‘Pian’, a refuzat să se afişeze de-a dreapta lui Bogdan Despescu, refuz pentru care a fost obligat să dea notă explicativa. La fel pentru că nu l-a informat pe Bogdan Berechet de percheziţia acasă la clanul Duduianu, o omisiune la cererea expresă a procurorului de caz, care însă i-a scos din minţi pe Bogdan Despescu şi pe oamenii lui, care se temeau că interlopii au înregistrat întâlnirea de la Biserică.

(…) Dacă era o necesitate pentru Poliţia Harghita, ea ar fi trebuit justificată printr-o situaţie concretă în judeţul Harghita. Nu există aşa ceva. Nu există nicio situaţie specială obiectivă care să explice plecarea unui profesionist de calibrul lui Radu Gavriş de la Bucureşti, unde chiar sunt probleme mari. Situaţia specială este, aşadar, după cum sugerează chiar fostul şef al Corpului de Control, doar răzbunarea lui Bogdan Despescu şi dorinţa acestuia de a face o demonstraţie de forţă pentru tot sistemul. Dacă Marcel Vela era ministrul, nu marioneta lui Bogdan Despescu, deci implicit a PSD, putea infirma acest ordin fără cea mai mică problemă. Nu a făcut-o, cel puţin până acum şi cel mai probabil, spun surse politice, aşteaptă ca Bogdan Despescu să îi comunice în plic numele viitorului şef al IGPR, agreat de PSD şi clanurile interlope.

Nu că ar fi vreo grabă, cât timp şef interimar al IGPR este Eduard Miriţescu, fostul şef de cabinet de la Prahova al lui Bogdan Despescu, tovarăşul lui Ciolacu şi apărătorul lui Gabriel Oprea”, a scris Dogioiu, pe spotmedia.ro.

Şi jurnalista Emilia Şercan, care a demascat numeroşi impostori cu doctorate de la vârful MAI, confirmă că este un abuz detaşarea lui Radu Gavriş.

„Radu Gavriş este unul dintre cei mai buni poliţişti pe care îi are România în acest moment. A fost şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, iar în mandatul lui, acest serviciu a reuşit să rezolve toate cazurile de crimă din Bucureşti. Zero dosare cu autor necunoscut. Zero! Anul trecut, când a apărut cazul Alexandra de la Caracal, Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei a fost trimis să facă treaba IPJ Olt.

De ce nu a fost IPJ Olt în stare să facă anchetă la faţa locului? Pentru că Poliţia Româna e deprofesionalizată la un nivel care atinge siguranţa naţională. Iar acest lucru începe de la Academia de Poliţie, acolo unde nu se mai învaţa cum să faci o cercetare la faţa locului, pentru că profesorii au transformat Academia de Poliţie într-un cuib de impostori plagiatori. Vorba unui procuror care lucrează zilnic cu poliţişti, cei tineri nu mai învaţă în Academie nici să completeze un proces-verbal, darămite să mai facă o cercetare judiciară, economică etc.

Apoi, deprofesionalizarea Poliţiei Române e accentuată de pensionările anticipate introduse de impostorul suprem Gabriel Oprea, care au grăbit plecarea din sistem a sute de poliţişti abia ajunşi la capacitatea şi experienţa profesională maximă pentru a performa. De la cine să înveţe meserie studenţii care termina Academia de Poliţie când ajung în câmpul muncii dacă ‘batrânii’ sunt la pensie?

În tot acest peisaj – sumar prezentat – Radu Gavriş, care a fost adjunct al Poliţiei Capitalei până azi, a fost detaşat dimineaţa ca adjunct la IPJ Harghita. Detaşarea i-a fost semnată de Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române, chiar înainte de a-şi scrie propria demisie.

Sursele mele din Poliţie spun că Vasilescu l-a bănuit pe Gavriş că a dat presei informaţii despre întâlnirea, noaptea că hoţii, pe care a avut-o cu interlopii. Iar ca răzbunare, Vasilescu i-a semnat lui Gavriş detaşarea că adjunct la IPJ Harghita şi apoi şi-a scris şi el demisia din funcţia de şef al Poliţiei Române. Ceva de genul: ‘Plec eu, Gavrişe, din funcţie, dar atâta cât pot îţi rup şi ţie capul!’.

Situaţia în Poliţia Română este foarte gravă, iar ceea ce am văzut în ultimele săptămâni este doar un mic vârf de iceberg. Ceea ce noi vedem că se întâmplă în clanurile interlope, cu ierarhii şi rivalităţi, se întâmplă şi în Poliţie, care a devenit un adevărat câmp deschis – o arata răzbunarea de azi a lui Vasilescu pe Gavriş. Iar toate astea se întâmplă pentru că şeful de facto al Poliţiei, chestorul Bogdan Despescu, dincolo de faptul că este un tip manevrabil şi chiar santajabil din cauza tezei de doctorat plagiate, este un individ lipsit de anvergură. Şi se mai întâmpla asta pentru că ai un ministru de Interne slab, încălecat de clanuri şi găşti. Şi de alea din Poliţie, şi de alea din politică, şi de alea interlope”, a scris Şercan, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri