Caută
Close this search box.

Rafila spune că rata de decese Covid e indicator al capacității sistemului medical

alexandru rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și Președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că rata de decese Covid este un indicator al capacității sistemului medical.

Cazurile Covid or sa crească. Important e ca această creștere să fie suportabilă.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a afirmat, miercuri seară, la Digi24, că, în acest moment, sistemul de sănătate este sub presiune, iar numărul mare de decese este din cauza faptului că România se confruntă cu un număr mare de pacienți cu comorbidități.

Cât despre numărul de cazuri după ultimele măsuri se relaxare, respectiv redeschiderea restaurantelor în interior, dar și reînceperea școlilor, Rafila consideră că ”în cea mai bună situație ne așteptăm la o creștere ușoară”, dar asta se va întâmpla ”în cazul în care toate măsurile sunt respectate”.

”Putem să asistăm la o toamnă furtunoasă, sperăm să nu fie (…) Important e ca această creștere să fie suportabilă”, a menționat președintele Societății Române de Microbiologie.

Alexandru Rafila a afirmat că pericolul de infectare cu noul coronavirus asupra copiilor este mic, iar școala trebuie să reînceapă, însă în condiții de siguranță.

Acesta a menționat că, în cazul elevilor, ”distanțarea socială, măsurile de igienă și masca sunt strict necesare”. Totodată, el a atras atenţia că sala de clasă trebuie aerisită în fiecare pauză.

Măștile elevilor pot fi și textile, nu numai medicale, dar acestea trebuie adaptate pentru mărimea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri