Caută
Close this search box.

Rareş Bogdan afirmă că Renate Weber este agent de influență împotriva statului român

rareş bogdan

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan are o reacţie extrem de dură la adresa Avocatului Poporului, Renate Weber, după ce aceasta a lansat un nou val de atacuri la adresa Guvernului, chiar în ziua în care România a înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri cu coronavirus.

„Aceasta nenorocită ordinară, agent de influenţă împotriva Statului Român, numită de Dragnea şi Tăriceanu ca Avocat al Poporului, mizerabilă care a BLOCAT aplicarea Legii prin care am tăiat pe 28 Ianuarie PENSIILE SPECIALE, prin sesizarea făcută la o Ccr în care 8 din 9 judecători sunt beneficiari de pensii speciale, continua ticăloşiilor!!!!”, a scris Rareş Bogdan, pe Facebook.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat că în ultimele şase luni numărul petiţiilor primite de instituţie privind sistemul sanitar aproape că s-a triplat, multe dintre acestea au legătură cu pandemia de coronavirus.

Ea a spus că este vorba fie despre pacienţi diagnosticaţi, asimptomatici, care ar fi fost nevoiţi să stea în spital şi câte două luni, fie despre oameni cu alte afecţiuni care au reclamat că nu au beneficiat de asistenţă medicală.

Renate Weber a afirmat că cele mai multe petiţii primite de Avocatul Poporului, în ultimele şase luni, sunt legate de sănătate, iar volumul de muncă al celor din instituţie care se ocupă de acest domeniu s-a dublat, „dacă nu cumva chiar s-a triplat”.

„Aş zice că au fost două mari teme care ne-au interesat. Pe de o parte au constatat (…) durata excesivă a internărilor persoanelor asimptomatice. Când spun excesivă vorbesc de săptămâni întregi, de 63 de zile, cea mai lungă perioadă pe care o ştiu eu, care mi-a fost adusă la cunoştinţă, e de 68 de zile şi chiar privea un medic.

Dar au mai fost situaţii, săptămâni întregi, în orice caz, peste o lună. Problema a fost, pe de o parte, că se dispunea internarea, dar pe de altă parte neexternarea lor. Li se cerea tot timpul să aibă două teste negative la interval de câteva zile. Or testele acestea, vedeţi şi dvs., mai recunosc o rămăşiţă din virus şi ies pozitive.

Aşa se face că au fost persoane care au rămas şi câte două luni în spital şi sigur că lucrul acesta a fost de interes pentru noi, pentru că nu e vorba numai de ocuparea unui pat în spital, e vorba inclusiv de traumele pe care persoanele alea care se simt sănătoase le au stând într-un spital de unde nu puteau să iasă, că erau pur şi simplu carantinate în acea cameră de spital”, a susţinut Renate Weber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri