Caută
Close this search box.

Război în enclava separatistă Nagorno – Karabach

Nagorno - Karabach

Turcia a anunțat că va sprijini Azerbaidjanul cu toate mijloacele pe care le are la dispoziție, în conflictul pe care această țară îl are cu Armenia și care s-a reaprins în dimineața zilei de astăzi, relatează Al Arabiya.

UPDATE: Evoluţia situaţiei între Armenia şi Azerbaidjan este tulburătoare, iar România face apel către ambele părţi să reia dialogul politic, pentru a găsi soluţii prin mijloace paşnice, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

„Evoluţia situaţiei dintre Armenia şi Azerbaidjan, pe linia de contact, este tulburătoare. România face apel către ambele părţi pentru dezescaladarea conflictului şi pentru reluarea dialogului politic, în scopul de a găsi soluţii exclusiv prin mijloace paşnice, în cadrul legii internaţionale”, a scris pe Twitter şeful diplomaţiei române.

===

Oficialii de la Ankara și-au anunțat sprijinul complet pentru Azerbaidjan și au cerut Armeniei „să renunțe la agresiuni” după ce lupte și ostilități au început în regiunea separatistă Nagorno-Karabah.

„Îi vom sprijini pe frații noștri azeri cu toate mijloacele, în lupta lor pentru protejarea integrității lor teritoriale”, a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, într-un comunicat citat de Digi24.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a declarat, despre conflictul care în mod „regretabil” a cauzat victime militare și civile în regiunea separatistă Nagorno-Karabah, că UE „cere o încetare imediată a ostilităților, dezescaladarea și observarea strictă a încetării focului”.

„Este nevoie urgentă de întoarcerea la negocierile pentru un acord în cazul conflictului Nagorno-Karabah, sub auspiciile co-președinților Grupului OSCE de la Minsk, fără precondiții”, arată o declarație a lui Josep Borrell, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri