Caută
Close this search box.

Reacția premierului Orban după protestul din București: ”Există unii care parcă nu îşi iubesc copiii”

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a reacționat după protestul din Capitală. Acesta susține în continuare că măsurile luate în școli sunt pentru a proteja copiii.

Sute de persoane s-au strâns, sâmbătă, în Piaţa Universităţii pentru a protesta față de restricțiile impuse autorități. Participanţii au venit cu steaguri tricolore și au strigat: ”școli, nu lagăre”. Au fost oameni de toate vârstele. Au venit părinți, însoțiți de copii, pentru a critica obligativitatea măștii în timpul școlii.

Reacția lui Orban n-a întârziat. ”Majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii. (…)noi am luat această măsură şi o susţinem”, a spus premierul ,astăzi, la Botoșani.

Ludovic Orban critică persoanele prezente, astăzi, la protest

”Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii. Portul măştii şi celelalte măsuri pe care le-am luat la şcoală, măsuri de protecţie sanitară, au rostul de a păzi copiii de virus. Sigur că nu putem controla ce se întâmplă în afara şcolii, nu putem controla ce se întâmplă în familii.

Dacă există părinţi care vin cu astfel de idei … Ştiu, am văzut că a fost şi în Bucureşti un protest cu o sută şi ceva de persoane. Din păcate, unii părinţi au venit şi cu copiii şi nu purtau mască. Îmi pare rău că există astfel de tendinţe. Este necesară această măsură şi este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea copiilor”, a afirmat Ludovoc Orban.

Mai mulți specialiști din sănătate au certat persoanele prezente la protestul din Capitală.

„Persoanele (de la miting) nu s-au protejat, există riscul să plece contaminate de acolo”, a spus Ioana Stăncel, conform Digi24.

În afară de jurnaliști și jandarmi, nimeni nu a purtat mască. La protest au fost zăriți și regizorul Cristi Puiu și actrița Carmen Tănase.

„Mă șochează imaginile, prezența celor din piață. E o lipsă de respect față de pacienți și personalul medical. (…) Mi se pare o lipsă de responsabilitate frapantă. E ca atunci când mergi aberant cu mașina și când poți face rău și celor din jur”, a spus Andreea Moldovan, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri